Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pārī ar ukrainietei Ludmilu Kičenoku piektdien sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā - pēc zaudēta pirmā seta atspēlējās un sasniedza trešo kārtu jeb astotdaļfinālu.

Latvijas/Ukrainas duets sacensībās izlikts ar 11.numuru un otrās kārtas mačā ar 3-6, 7-6 (10:8), 6-3 uzvarēja Austrālijas tenisistes Kimberliju Birelu un Olīviju Gadecki.

Pirmajā setā, Ostapenko un Kičenokai zaudējot divus savas serves geimus, austrālietes izvirzījās vadībā ar 5-2. Nākamajā geimā Ostapenko/Kičenoka panāca 3-5, taču pretinieces pēc tam nokārtoja uzvaru pirmajā setā ar 6-3.

Savukārt otrā seta ievadā 2-0 panāca Austrālijas tenisistes. Mača turpinājumā Ostapenko un Kičenoka atspēlējās un pārņēma vadību ar 5-4, tomēr nākamajos geimos uzvarēja servētājas, rezultātam kļūstot 6-6. Otrā seta uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešams taibreiks, kurā ar 10:8 panākumu guva Ostapenko/Kičenoka.

Izšķirošajā setā Latvijas un Ukrainas duets jau ievadā panāca 3-1 un nosargāja pārsvaru līdz seta izskaņai, noslēgumā uzvarot divos geimos pēc kārtas un tiekot pie panākuma ar 6-3.

Par trešās kārtas sasniegšanu uzvarētājas katra nopelnīja pa 240 punktiem WTA dubultspēļu rangā. Trešajā kārtā Ostapenko/Kičenoka tiksies ar ķīnieti Džu Liņu un Taivānas pārstāvi U Fansienu.

Pirmajā kārtā Latvijas un Ukrainas duets ar 6-4, 7-6 (7:3) pieveica amerikānietes Eminu Bektasu un Keilu Deju.

Pagājušajā nedēļā Ostapenko un Kičenoka sasniedza Adelaides "WTA 500" turnīra pusfinālu, taču no dalības tajā atteicās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!