Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku piektdien, 26. janvārī, iekļuva Austrālijas atklātā čempionāta sieviešu dubultspēļu sacensību finālā.

Pusfināla spēlē Ostapenko/ Kičenoka divos setos ar 7-5, 7-5, pieveica Jaunzēlandes tenisisti Erīnu Rūtlifu un kanādieti Gabrielu Dabrovski, kuras bija izliktas ar ceturto numuru. Latvijas-Ukrainas duets Melburnā izsēts ar 11. numuru.

Tagad svētdien, 28. janvārī, "Australian Open" finālā Latvijas un Ukrainas duets tiksies ar beļģieti Elisi Mertensu un Taivānas sportisti Suveju Sje, kuras izliktas ar otro numuru.

Ostapenko pirmo reizi karjerā spēlēs "Grand Slam" turnīra sieviešu dubultspēļu finālā, otro reizi spēlēs "Grand Slam" dubultspēļu finālā un trešo reizi vispār "Grand Slam" finālos. 2017. gadā Ostapenko sensacionāli triumfēja Francijas atklātā čempionāta sieviešu vienspēlēs, bet 2019. gadā viņa pārī ar zviedru Robertu Lindstedu spēlēja Vimbldonas finālā.

Pirmā seta izskaņā Latvijas-Ukrainas duets nonāca zaudētājās ar 3-5, bet tad uzvarēja četrus geimus pēc kārtas un svinēja panākumu pirmajā setā ar 7-5. Seta pēdējos četros geimos Ostapenko/Kičenoka zaudēja kopā tikai četras izspēles.

Arī otrajā setā Ostapenko/ Kičenoka nesalūza pēc neveiksmēm, parādot raksturu. Jaunzēlandes-Kanādas duets seta sākumā izvirzījās vadībā ar breiku 3-0, bet Ostapenko/Kičenoka ātri atspēlējās, panākot 3-3. Līdzīgi kā pirmajā setā, vēlāk Rūtlifa/Dobrovski panāca 5-3, bet atkal Ostapenko/ Kičenoka atspēlējās, uzvarēja četrus geimus pēc kārtas un iekļuva finālā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!