Foto: AP/Scanpix/LETA

Itāļu tenisists Janniks Sinners piektdien, 26. janvārī, Melburnā pārtrauca serba, pasaules ranga pirmās raketes Novāka Džokoviča dominanci Austrālijas atklātajā čempionātā, pirmo reizi karjerā iekļūstot "Grand Slam" turnīra finālā.

Pusfināla spēlē itālis negaidīti uzvarēja četros setos ar 6-1, 6-2, 6-7 (6:8), 6-3. Džokovičs 11. reizi spēlēja "Australian Open" pusfinālā un visos līdzšinējos gadījumos bija arī triumfējis Melburnas kortos, bet tagad Sinners pārtrauca šo iespaidīgo sēriju.

Tāpat Džokovičs uzvarējis pēdējos četros "Australian Open", kuros piedalījies. 2022. gadā Džokovičs pēc Covid-19 vakcīnu skandāla tika izraidīts no Austrālijas un nespēlēja Melburnā. Tādējādi Džokovičs piedzīvoja pirmo zaudējumu Melburnā kopš 2018. gada 22. janvāra, kad serbs "Australian Open" ceturtajā kārtā toreiz sensacionāli trīs setos piekāpās korejietim Hjonam Čunam.

Gandrīz trīsarpus stundu ilgā cīņā Džokovičam nebija nevienas breikbumbas, pirmajos divos setos serbs spēja uzvarēt tikai trīs geimus, kas ir viens no vājākajiem rādītājiem izcilā tenisista pēdējos gados un pat karjerā.

Trešā seta "tie break" izspēlē Džokovičs atspēlēja mačbumbu un mirkli vēlāk izmantoja savu pirmo setbumbu, atgriežot intrigu spēlē. Ceturtā seta ceturtajā geimā Sinners lauza Džokoviča servi, pārsvaru nosargāja un iekļuva finālā.

Sinners ir pirmais Itālijas sportists, kas vīriešu vai sieviešu vienspēlēs ticis līdz "Australian Open" finālam. Tagad svētdien finālā Sinners tiksies ar Vācijas tenisistu Aleksandru Zverevu vai Daniilu Medvedevu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!