Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien, 19. februārī, Dubaijā smagā cīņā iekļuva WTA 1000 punktu turnīra otrajā kārtā, pirmās kārtas mačā trīs setos ar 5-7, 6-2, 6-3 pieveicot ķīnieti Vanu Sjiju.

2022. gada Dubaijas turnīra uzvarētāja Ostapenko tagad otrajā kārtā tiksies ar spānieti Paulu Badosu vai Lulu Sanu no Šveices.

Pirmajos trijos geimos tenisistes nespēja nosargāt savu servi, bet tad Ostapenko izvirzījās vadībā ar breiku 4-2 un 5-3. Tomēr seta izskaņā Ostapenko sāka daudz kļūdīties, pretiniece to izmantoja un uzvarēja četrus geimus pēc kārtas, Ķīnas tenisistei svinot uzvaru pirmajā setā ar 7-5.

Otrā seta otrajā geimā Ostapenko radās problēmas ar serves nosargāšanu, bet tajā brīdī mainījās Latvijas tenisistes sniegums. Ostapenko uzvarēja serves geimu, mirkli vēlāk rezultāts setā bija 2-2, bet tad Ostapenko uzvarēja četrus geimus pēc kārtas, panākot izšķirošo setu mačā. Trešajā setā Ostapenko divreiz "sausā" uzvarēja savas serves geimus, septītajā geimā lauza pretinieces servi un ar breiku arī uzvarēja maču.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi (ja teksta tiešraides logs uzreiz neparādās, pārlādējat pārlūka šķirkli vēlreiz).

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!