Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko otrdien, 20. februārī, Dubaijā pārvarēja WTA sērijas 1000 punktu turnīra otro kārtu, ar 6-4, 6-3 pieveicot Šveices sportisti Lulu Sanu.

LĪdz ar to Ostapenko iekļuvusi Dubaijas turnīra astotdaļfinālā, kurā tiksies ar Annu Kaļinskaju (WTA ranga 40. vieta). Abas tenisistes līdz šim savā starpā tikušās vienu reizi, 2023. gada janvārī Adelaidā uzvaru ar 6-3, 6-4 svinot Kaļinskajai.

Lai gan Jaunzēlandē dzimusī Sana WTA rangā atrodas vien 181. vietā, viņa radīja problēmas Ostapenko. Pirmajā setā Ostapenko ilgstoši nespēja tikt pie breikbumbām, bet pašai serves geimos bija grūtības ar serves nosargāšanu. Tikai desmitajā geimā Ostapenko pirmo reizi saasināja cīņu, servējot pretiniecei. Pirmo breikbumbu Ostapenko neizmantoja, bet ar "otro piegājienu" lauza pretinieces servi, kas uzreiz deva uzvaru setā ar 6-4.

Arī otrajā setā Šveici pārstāvošā kreile Sana neļāva "viegli elpot" Ostapenko. Latvijas tenisiste sestajā geimā lauza pretinieces serves geimu, ar ko bija pietiekami turpinājumā uzvarai visā mačā.

Par iekļūšanu Dubaijas turnīra astotdaļfinālā Ostapenko ieguvusi 120 punktus WTA reitinga punktus, kas gan šobrīd provizoriski vēl neļauj uzlabot pozīciju jaunākajā sarakstā nākamajā nedēļā. Tāpat Ostapenko nodrošinājusi sev 36 454 ASV dolāru lielu prēmiju, un šajā rādītājā Latvijas tenisiste šogad ir sestā pelnošākā tenisiste.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi (ja teksta tiešraides logs uzreiz neparādās, pārlādējat pārlūka šķirkli vēlreiz).

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!