Foto: AP/Scanpix/LETA

Kādreizējā planētas sieviešu tenisa pirmā rakete rumāniete Simona Halepa pēc tam, kad viņai tika atcelta četru gadu diskvalifikācija par antidopinga noteikumu pārkāpšanu, atgriezīsies kortā marta beigās, startējot Maiami "WTA 1000" turnīrā.

Jau ziņots, ka ka 2023.gada septembra sākumā Tenisa integritātes aģentūra (TIA) Halepai piesprieda četru gadu diskvalifikāciju, jo 2022.gadā tenisistes organismā tika atrasts roksadustāts, kas stimulē asins sarkano šūnu ražošanu. Savukārt pagājušā gada maijā tika konstatētas neatbilstības sportistes bioloģiskajā pasē.

Savukārt šoonedēļ Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) daļēji apmierināja Halepas apelāciju un samazināja viņai piespriesto četru gadu diskvalifikāciju uz deviņiem mēnešiem. Tā kā diskvalifikācija bija spēkā no 2022.gada oktobra, tā beidzās jau pagājušā gada jūlijā, un sportiste var atgriezties sacensību apritē.

32 gadus vecā rumāniete Maiami pamatturnīrā varēs startēt ar sacensību rīkotāju speciālo ielūgumu jeb "wild card". Tas būs Halepas pirmais turnīrs kopš 2022.gada ASV atklātā čempionāta.

Halepai piemērotās diskvalifikācijas termiņš, izciešot to visu, būtu bijis līdz 2026.gada 6.oktobrim. Diskvalifikācijas brīdī Halepa pasaules rangā bija devītā, bet, nespēlējot vairāk nekā gadu, rumāniete ir atstājusi rangu.

Maiami "WTA 1000" turnīrs cietā seguma kortos norisināsies no 17.līdz 31.martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!