Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko piektdien piedzīvoja zaudējumu Indianvelsas "WTA 1000" sērijas turnīra otrās kārtas mačā.

Latvijas tenisiste, kura WTA rangā atrodas desmitajā vietā un ar šādu numuru ir izsēta turnīrā, ar 7-5, 3-6, 3-6 piekāpās bijušajai pasaules pirmajai raketei Angelikai Kerberei no Vācijas, kura WTA rangā ieņem 607.vietu. Šī abām tenisistēm bija ceturtā savstarpējā spēlē, un Kerbere izcīnīja trešo uzvaru.

Spēli ar servi sāka Ostapenko, abām tenisistēm uzvarot savas serves geimus līdz ceturtajam geimam, kad Latvijas pirmā rakete izvirzījās vadībā ar 3-1. Jau nākamajā geimā vāciete atspēlējās un, uzvarot četrus geimus pēc kārtas, panāca 5-3 savā labā.

Nākamos četrus geimus uzvarēja Ostapenko, devītajā geimā atspēlējot divas setbumbas un 12.geimu, servējot Kerberei, uzvarot "sausā".

Otro setu ar servi sāka Ostapenko un uzvarēja pirmos divus geimus, otrajā izmantojot otro no trim pēc kārtas breikbumbām.

Kerbere atbildēja ar četriem pēc kārtas uzvarētiem geimiem, panākot 4-2.Septītajā geimā Ostapenko gan deva pretiniecei divas breikbumbas, taču pietuvojās rezultātā līdz 3-4. Tas bija viņas pēdējais punkts setā, Kerberei svinot uzvaru ar 6-3.

Trešajā setā, ko ar servi sāka Kerbere, pirmajos četros geimos uzvarēja neservējusī tenisiste.

Kerbere bija pirmā, kura piektajā geimā uzvarēja savas serves geimu, bet astotajā geimā viņa ar otro breikbumbu panāca 5-3. Devītajā geimā Ostapenko atspēlēja trīs mačbumbas, taču ceturto Kerbere pārvērta uzvarā.

Ostapenko Indianvelsas turnīrā bija brīva no pirmās kārtas spēles, bet Kerbere trešdien pirmajā kārtā ar 6-3, 6-4 pārspēja Petru Martiču (WTA 58.) no Horvātijas.

Kerbere trešajā kārtā tiksies ar Japānas tenisisti Nao Hibino (WTA 80.) vai krievieti Veroniku Kudermetovu (WTA 19.), kura turnīrā izsēta ar 17.numuru.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu. (ja teksta tiešraides logs uzreiz neparādās, pārlādējat pārlūka šķirkli vēlreiz).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!