Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ar zaudējumu Maiami "WTA 1000" turnīrā kortā pēc diskvalifikācijas atgriezusies bijusī pasaules pirmā rakete tenisā Simona Halepa no Rumānijas.

Turnīra rīkotāju Īpašo ielūgumu jeb "wild card" saņēmusī rumāniete, kura WTA rangā pašlaik neatrodas, pirmās kārtas mačā ar 6-1, 4-6, 3-6 piekāpās spānietei Paulai Badosai (WTA 80.).

Šī 32 gadus vecajai Halepai bija pirmā spēle kopš 2022.gada ASV atklātā čempionāta.

Jau ziņots, ka ka 2023.gada septembra sākumā Tenisa integritātes aģentūra (TIA) Halepai piesprieda četru gadu diskvalifikāciju, jo 2022.gadā tenisistes organismā tika atrasts roksadustāts, kas stimulē asins sarkano šūnu ražošanu. Savukārt pagājušā gada maijā tika konstatētas neatbilstības sportistes bioloģiskajā pasē.

Savukārt marta sākumā Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) daļēji apmierināja Halepas apelāciju un samazināja viņai piespriesto četru gadu diskvalifikāciju uz deviņiem mēnešiem. Tā kā diskvalifikācija bija spēkā no 2022.gada oktobra, tā beidzās jau pagājušā gada jūlijā, un sportiste var atgriezties sacensību apritē.

Halepai piemērotās diskvalifikācijas termiņš, izciešot to visu, būtu bijis līdz 2026.gada 6.oktobrim. Diskvalifikācijas brīdī Halepa pasaules rangā bija devītā, bet, nespēlējot vairāk nekā gadu, rumāniete ir atstājusi rangu.

Badosa otrajā kārtā tiksies ar WTA ranga vicelīderi baltkrievieti Arinu Sabaļenku, kuras dzīvesbiedrs Konstantīns Koļcovs pirmdien traģiski gāja bojā tur pat Maiami. Bijušais Baltkrievijas izlases un NHL kluba Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs it kā esot izkritis no daudzstāvu mājas loga. Policija neizslēdz pašnāvības iespēju.

Maiami "WTA 1000" turnīrs cietā seguma kortos norisināsies no 17.līdz 31.martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!