Foto: Andžeja Ļebedeva arhīvs

Latvijas profesionālais spīdveja braucējsAndžejs Ļebedevs 2024. gada spīdveja sezonā kļūs par pirmo latvieti, kurš piedalīsies visos pasaules čempionāta posmos, viņš stāstīja intervijā Latvijas Motosporta federācijai (LaMSF).

"Mājās pavadīju visu ziemu, bija daudz darba sporta zālē, daudz darba ar maniem treneriem un fizioterapeitiem. Sakārtoju savas veselības problēmas, kas sezonas laikā bija sakrājušās. Pēc tam biju treniņnometnē Spānijā. Tur trenējos ar motokrosa motociklu," stāstīja Ļebedevs.

Tā esot neatņemama sastāvdaļa spīdveja sagatavošanās posmā. Tas sportistam dod pārliecību uz motocikla, trenē fizisko sagatavotību. Braucot motokrosā, strādā viss ķermenis, visas muskuļu grupas. Tas spīdveja braucējam palīdz labāk sagatavoties sezonai, kā arī iztikt bez traumām.

"Sezonas laikā nogurums sakrājas. Sezonā ir daudz sacensību. Pagājušajā gadā startēju vairāk nekā 70 sacensībās. Arī šī sezona būs gara, būs daudz jābrauc. Esmu cītīgi tai gatavojies, ceru, ka līdz sezonas izskaņai spēka pietiks," turpināja sportists. "Mūsu sporta veidam laikapstākļi jau ir piemēroti braukšanai trekā. Polijā un Ungārijā biju īsajā treniņnometnē uz treka. Tiešām gaidu sezonas sākumu. Latvijas spīdvejam liela sezona. Daudz izaicinājumu. Raugos uz sezonu optimistiski, lai spertu nākamos soļus uz priekšu."

Nobraukt stabili ar labiem rezultātiem esot Ļebedeva šī gada galvenais mērķis.

"Vēlos pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu Pasaules līmeņa spīdveja braucējs. Šogad startēšu Eiropas čempionātā visos četros fināla posmos. Kā pirmais latviešu spīdvejists, braukšu visu pasaules čempionātu. Tas ir liels panākums man, Latvijas Motosporta federācijai, valstij, motosportam kopumā," saka Andžejs Ļebedevs.

Runājot par pagājušo gadu viņš norādīja, ka it kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. "Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, bet tas nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!