Foto: EPA/Scanpix/LETA

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Monreālā trešo reizi pēc kārtas kļuva par pasaules čempioni.

Sakamoto pēc īsās programmas ar 73,29 punktiem atradās ceturtajā vietā, taču izvēles programmā viņas sniegums tika novērtēts ar 149,67 punktiem. Summā Japānas sportiste tika pie 222,96 punktiem, kas, apsteidzot tuvāko sekotāju par vairāk kā desmit punktiem, ļāva ieņemt pirmo vietu.

23 gadus japāniete ir pirmā sieviete kopš 1968. gada, kurai izdevies izcīnīt trīs pasaules čempiones titulus pēc kārtas. Pēdējo reizi to izdevās paveikt amerikānietei Pegijai Flemingai, kura kļuva par pasaules čempioni 1966., 1967. un 1968. gadā.

Otro vietu ar 212,16 punktiem izcīnīja amerikāniete Izabo Levito, kura sasniedza otro labāko rezultātu gan īsajā, gan izvēles programmā, bet pie bronzas ar 203,59 punktiem tika Dienvidkorejas pārstāve Kima Čejona. Trešās vietas ieguvēja pēc īsās programmas bija sestā, bez izvēles programmā viņai bija trešais labākais rezultāts.

Jau ziņots, ka Latvijas pārstāve Sofja Stepčenko īsajā programmā ierindojās 31.pozīcijā un nekvalificējās izvēles programmai, noslēdzot arī sacensības 31.vietā.

Sestdien pasaules čempionāta noslēgumā izvēles programmu izpildīs vīrieši, starp kuriem būs arī Deniss Vasiļjevs. Latvijas daiļslidotājs pēc īsās programmas atrodas astotajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!