Foto: AFP/Scanpix/LETA

F-1 2024. gada sezonas trešajā posmā Austrālijā bija neliela "deja vu" sajūta, jo uzvaru izcīnīja "Ferrari" pilots Karloss Sainss, bet Džordžs Rasels no "Mercedes" piedzīvoja avāriju. Tieši ar šādiem notikumiem noslēdzās arī 2023. gada sezonas sacensības Singapūrā, tomēr šoreiz šiem notikumiem sekas bija ievērojamākas.

Melburnas trasē Rasels ilgāku laiku mēģināja apdzīt Fernando Alonso no "Aston Martin" komandas, bet viņa formulas ātrums taisnēs nebija pietiekami liels, lai to izdarītu. Pēdējā, 58., aplī Rasels nesavaldīja savu formulu, izslīdēja cauri grants drošības joslai, atsitās pret trases apmali un apstājās trases vidū, formulai guļot uz sāniem.

Šajā incidentā Rasela un Alonso vadītās formulas tā arī nesaskārās, tomēr Alonso pēc sacensībām tika piespriests 20 sekunžu sods par "potenciāli bīstamu braukšanu". Tas viņu no sestās vietas atmeta uz astoto. Tāpat viņam piesprieda arī trīs soda punktus.

Alonso nebija priecīgs par saņemto sodu, jo viņš trasē nevienā brīdī neesot vēlējies izraisīt avāriju, tomēr piloti drīkst mainīt veidus, kā viņi veic pagriezienus, jo tā ir daļa no motorsporta mākslas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!