Foto: Māris Vancevičs

Latvijas konkūra jātnieks Andis Vārna sestdien un svētdien sporta centrā "Kleisti" notiekošajā Latvijas Ziemas čempionāta konkūrā trešajā posmā izcīnīja uzvaru galvenajā maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem.

Sportists startēja ar Holšteinas šķirnes zirgu Carloni. Duets finišēja bez soda punktiem 69,35 sekundēs. Otrajā vietā ierindojās Nellija Anna Kārkliņa ar Latvijas šķirnes zirgu Cardemon (0/70,25), bet trešajā vietā Paula Pikāne ar zirgu Frančeska (0/70,57).

Jāatzīmē, ka šobrīd konkūrā redzama lieliska tendence un izaugsme jauno jātnieku līdz 21 gadam kategorijā. Čempionāta II posma galvenajā maršrutā (135 cm) startēja jau septiņi dueti. Abas sportistes, kuras izcīnīja šajā distancē otro un trešo vietu, pārstāv jauno jātnieku līdz 21 gadam ieskaiti.

Citos ieskaites maršrutos uzvarēja:

  • Patrīcija Dzirniece ar Passo – Bērni līdz 14 g.v.

  • Elizabete Krista Juraša ar Latvijas šķirnes zirgu Avalanche (Aromāts/ Gvidons, audzētājs “Burtnieku zirgaudzētava”) – 5 gadus jauno zirgu ieskaite

  • Anna Salmiņa ar Finiksa – juniori un jaunie jātnieki

  • Eva Fībiga Zikova ar Latvijas šķirnes zirgu Casanova (Call Me Black/ Rektors) – 6/7 gadus jauno zirgu ieskaite

  • Elvita Prokofjeva ar Cool Boy – amatieri 100 cm

Trīs posmu kopvērtējumā pieaugušajiem šobrīd līderpozīcijās atrodas Aleksandrs Šakurovs ar 55 punktiem, aiz viņa seko Laura Penele ar 51 punktu. Trešajā vietā, ar 46 punktiem, ierindojas jauno jātnieku pārstāve Anna Annija Alsiņa. Kopvērtējuma kausi pieaugušajiem, junioriem un jaunajiem jātniekiem, bērniem, amatieriem un 5/6/7 gadus jauno zirgu ieskaitēs tiks sadalīti nākamajā, izšķirošajā Latvijas Ziemas čempionāta konkūrā posmā, kas notiks 6., 7.aprīlī sporta centrā “Kleisti”.

Aizvadīto nedēļas nogali Kristaps Neretnieks pavadīja Itālijā, kur no 22. līdz 24.martam piedalījās CSI3* Busto Arsizio starptautiskajās sacensībās. Sportistam izdevās izcīnīt godalgas maršrutos ar šķēršļu augstumu līdz 140 un 145 centimetriem.

Pirmajā dienā Neretniekam ar zirgu Just Kannan otrā vieta (140 cm) un trešā vieta ar Tender Van De Kleiberg Z (145 cm). Sestdien 145 cm maršrutā sportistam ar Just Kannan trešā pozīcija distancē ar 145 cm augstiem šķēršļiem.

Grand Prix maršrutu ar 155 cm augstiem šķēršļiem Kristaps Neretnieks ar zirgu Tender Van De Kleiberg Z veica ar 4 soda punktiem un ierindojās 22.pozīcijā. Uzvaru GP izcīnīja beļģiete Selīne Šonbroda Azevedo ar zirgu Deesee Des Embruns.

Nacionālajās konkūra sacensībās Lietuvā, ko organizēja SK “Audruvis”, piedalījās vairāki mūsu valsts jātnieki, iekļūstot godalgoto sportistu un uzvarētāju vidū.

Svētdienas galvenajā maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 135 cm (speciālās divas fāzes) ceturto vietu izcīnīja Kristīne Egle ar zirgu Casquetta.

Sestdienas augstākajā distancē (135 cm ar pārlekšanu) labākais rezultāts no latviešiem Annai Šellerei ar Chadler – 4 soda punkti pamatmaršrutā un 11. pozīcija.

Piektdien 130 cm maršrutā piektā vieta Ģirtam Bricim ar Lucky Luke, sestā Annai Šellerei ar Chadler.

Latvijas sportistiem arī divas uzvaras zemākās distancēs: 110 cm Anastasija Popova ar Kalifornija un 115 cm Adriāna Anna Arāja ar Conterina

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!