Foto: IFF (International Floorball federation)

Latvijas U-19 sieviešu florbola izlase sestdien Lahti pasaules čempionāta pusfinālā par septīto līdz desmito vietu, kā arī vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā, piedzīvoja zaudējumu. Latvijas florbolistes ar 4:5 (1:2, 1:2, 2:1) piekāpās vienaudzēm no Dānijas, zaudējot vietu augstākajā divīzijā.

Pirmās trešdaļas vidū dānietes piecu sekunžu intervālā guva vārtus, uz ko Latvija atbildēja ar precīzu metienu trešdaļas pēdējā minūtē, pretinieču vārtsardzi pārspējot Madlēnai Rozītei. Otrā perioda ievadā Dānijas florbolistes panāca 4:1, taču mača turpinājumā divus vārtus guva Marta Reke un vienu reizi Dānijas vārtos bumbiņu raidīja Marta Drille, panākot neizšķirtu.

Dānija uzvaru nesošos vārtus guva nedaudz vairāk kā desmit minūtes līdz pamatlaika beigām, rezultatīvi noslēdzot vairākumu.

Svētdien Latvija noslēdzošajā pasaules čempionāta mačā cīnīsies par devīto vietu.

Latvietes A grupā ar 1:8 piekāpās vienaudzēm no Šveices, ar 3:8 zaudēja slovākietēm un ar 2:16 - čehietēm. Dānietes spēlēja otrā ešelona D grupā, kurā uzvarēja visās trīs spēlēs - 9:5 pār Itāliju, 11:2 pār Ungāriju un 15:1 pār Kanādu.

Lindas Līces vadītajā Latvijas komandā ir iekļautas divas vārtsardzes, septiņas aizsardzes un 11 uzbrucējas. Visas florbolistes ikdienā spēlē Latvijas čempionātā. Vislielākā pārstāvniecība (astoņas spēlētājas) ir no Kocēnu komandas "Rubene", sešas florbolistes pārstāv Rīgas NND/RJTC, pa divām - "Irlavas"/"Tukuma" un Cēsu "Lekrings" klubus, bet pa vienai - "Ķekavas" un "Rīgas Lauvu" organizācijas.

Deviņas no sastāvā iekļautajām spēlētājām piedalījās arī iepriekšējā pasaules junioru čempionātā, kas 2022.gadā notika Polijā, bet sešas savus spēkus jau ir pārbaudījušas arī pieaugušo pasaules čempionāta līmenī.

Latvijas U-19 izlases sastāvs:

vārtsardzes - Allana Kolosova (NND/RJTC), Estere Elbrete (Kocēnu "Rubene");

aizsardzes - Viktorija Kovaļova, Beāte Žavnere (abas - NND/RJTC), Annija Dārta Dankfelde ("Ķekava"), Marta Drille (Kocēnu "Rubene"), Dārta Malkava, Katrīna Dārta Kārkliņa (abas - Cēsu "Lekrings"), Aleksa Adriana Alfere ("Irlava"/"Tukums");

uzbrucējas - Elīna Dīce, Marta Reke, Loreta Nemiro (visas - NND/RJTC), Paula Zālmane ("Irlava"/"Tukums"), Kristīne Andrējeva, Sanija Ramona Ābeltiņa, Madlēna Rozīte, Asnāte Pēlmane, Evelīna Caune, Jolanta Koziņeca (visas - Kocēnu "Rubene"), Patrīcija Kubuliņa ("Rīgas Lauvas").

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!