Aizvadītās sezonas virslīgas labākais futbolists Viktors Dobrecovs ir nolēmis savu karjeru turpināt Igaunijas čempionvienībā Tallinas "TVMK".
2005. gadā Latvijas izlases uzbrucējs "Liepājas Metalurga" sastāvā kļuva par Latvijas čempionu.

Šī gada sākumā Dobrecovs bija nolēmis savu futbolista nākotni saistīt ar Kazahstānas čempionvienību "Aktobe", kuras sastāvā piedalījās Sadraudzības kausa izcīņā Maskavā.

"Kazahstānas klubā man paziņoja, ka līdz ar leģionāru limita samazināšanu čempionātā man lielu daļu laika būs jāsēž uz rezervistu soliņa. Protams, tas mani neapmierināja, līdz ar to es sāku meklēt citu komandu," - atklāj Viktors Dobrecovs.

Ar Igaunijas čempioniem Latvijas valsstsvienības uzbrucējs parakstīs līgumu pēc shēmas "1+1", saskaņā ar UEFA sniegto informāciju ziņo Latvijas Futbola Federācija.

Komandas galvenais treneris Vjačeslavs Bulavins atklāj, ka komandu pagājušajā gadā pameta četri uzbrucēju tipa futbolisti, līdz ar to komandai priekšējā līnijā ir nepieciešams papildinājums.

Latvijas virslīgas čempionātā Viktors gandrīz ik gadu bija iekļuvis rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. 2005. un 2004.gadu futbolists noslēdza ar 18 vārtu guvumiem, savukārt 2003.gada sezonā kļuva par rezultatīvāko ar 36 precīziem raidījumiem. Arī 1999. un 1998.gadā Dobrecovs bija vislabākais vārtu guvējs virslīgā. Togad viņš pretinieka komandas vārtsargus pārspēja attiecīgi 22 un 23 reizes.

"Domāju, ka "TVMK" klubs ir labs variants, kur turpināt savu futbolista karjeru. Man bija arī citi piedāvājumi, taču nevēlējos riskēt un zaudēt laiku. Latvijas čempionāta futbolā atgriezties nevēlējos, jo ir pienācis laiks pārmaiņām." - saka Viktors Dobrecovs.

Jāatzīmē, ka Tallinas "TVMK" jau pārstāv tādi Latvijas futbolisti kā vārtsargs Antons Trifonovs, aizsargs Vjačeslavs Gabovs un pussargs Jevgēņijs Kačanovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!