Latvijā naudu par spēļu ietekmēšanu saņēmuši vismaz divi futbolisti, viens no kuriem ir arī valstsvienības kandidāts. Kā intervijā izdevumam "Sports" norāda Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons, šo futbolistu vārdi viņam ir zināmi.
"Man nav šaubu, ka pagājušajā čempionātā tika ietekmēti spēļu rezultāti. Un to varēja izdarīt tikai spēlētāji vai tiesneši. Un man ir zināmi šo spēlētāju un viņu treneru uzvārdi, turklāt zinu arī tos klubu funkcionārus, kas ar to nodarbojās," apgalvo Indriksons. "Nesen noskaidroju divu futbolistu uzvārdus, kas saņēmuši naudu par spēļu atdošanu. Viens no viņiem ir valstsvienības kandidāts. Šajā lietā iesaistījusies arī UEFA un FIFA, kas palīdz izmeklēšanā. Rit nopietns darbs."

"Mūsu mērķis nav pieķert kādu pie rokas vai ielikt aiz restēm, bet padzīt šos cilvēkus no futbola. Pieļauju, ka kāds no šiem darboņiem var nonākt roku dzelžos, jo šajās afērās figurē simtiem tūkstoši ASV dolāru. No vainīgajiem atbrīvosimies un no dažiem jau esam atbrīvojušies," norāda LFF prezidents.

Kā ziņots, Indriksons paziņojumu, ka Latvijas futbola čempionātā notiek spēļu ietekmēšana un aizdomās tiek turēti futbolam tuvi cilvēki, izplatīja pagājušā gada decembrī. Reaģējot uz izskanējušajām aizdomām, atlūgumu uzrakstīja LFF preses sekretārs Krišjānis Kļaviņš. Vēl pirms dažiem gadiem nebija iespējams likt likmes uz Latvijas futbola čempionāta spēlēm, taču tagad šo pakalpojumu piedāvā ne tikai Latvijas bukmeikeru kantori, bet arī ārvalstu totalizatoru firmas.

Indriksons gan nedomā, ka spēļu ietekmēšanā pieķerto futbolistu "karjerai jāpārvelk krusts pāri".

"Mēs nezinām apstākļus," uzsver Indriksons. "Nevienam nav noslēpums, ka mūsu futbolā algas nav lielas, un, ja futbolistam piedāvā vienā dienā nopelnīt tūkstošus, tad ne katrs var atteikties no kārdinājuma. Zinu, ka viena kluba prezidentam piedāvāja summu ar četrām nullēm, lai panāktu vajadzīgo rezultātu. Kas zina, varbūt te bija līdzīgs gadījums."

Intervijā "Sportam" Indriksons, kurš ir arī Rīgas kluba "Skonto" prezidents, norāda, ka Latvijā nav iespējams izveidot spēcīgus klubus, kas spēlētu UEFA Čempionu līgā.

"Droši varu teikt, ka visi cilvēki, kas Latvijā uztur sporta komandas, strādā ar zaudējumiem. Ne tikai futbolā, bet arī basketbolā, hokejā vai volejbolā. Par "Skonto" futbola klubu varu atklāt, ka katru gadu vidēji zaudēju 1,2 miljonus. Pie tam "Skonto" vēl ir bijuši dārgi transfēri, bet pārējie klubi nav pārdevuši savus spēlētājus. Tātad tiem vispār nav nekādu variantu. Šiem cilvēkiem var paspiest roku un pateikties," saka Indriksons.

"Skonto" prezidents arī pauda viedokli, ka pēc pusgada, iespējams, likvidēs "Skonto" futbola struktūru, un "futbola laukumi pārtaps par biznesa centriem".

"Man ir apnicis sisties. Esmu nolēmis, ka vēl pusgadu paskatīšos, kas notiek. Ja nekas nemainīsies, tad likvidēšu "Skonto" futbola struktūru, un futbola laukumi pārtaps par biznesa centriem. Atstāšu tikai vienu amatieru komandu. Tas būs protests pret šo sistēmu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!