Latvijas hokeja izlasē tuvākajā laikā ir jāiekļauj vairāki jaunie spēlētāji, lai vēlāk komandai nebūtu lielas problēmas, tomēr nevajadzētu mainīt vienības treneri, par vakar pieņemto Latvijas Hokeja federācijas (LHF) lēmumu šodien preses konferencē informēja organizācijas prezidents Kirovs Lipmans.
Pirmdien LHF valdes sēdē pieņemts lēmums vērtēt Latvijas valstsvienības startu pasaules čempionātā Zviedrijā par neveiksmīgu, jo netika izpildīts LHF uzdevums (ierindoties ne zemāk par 10.vietu), taču komandu arī turpmāk vadīs zviedru speciālists Kurts Lindstrēms. Viņa palīgs arī turpmāk būs Māris Baldonieks, bet valstsvienībā nebūs Matsa Ulandera, ar kuru LHF saistības bija tikai pasaules čempionāta laikā Zviedrijā.

"Lēmums tomēr netika izpildīts, ieņēmām 11.vietu. Kopumā vērtējot, protams, ka bija iespējas izcīnīt 10.vietu," komentējot notikušo pasaules čempionātu, teica Lipmans. "Diemžēl daži spēlētāji nebija vajadzīgajā līmenī, lai cīnītos. Arī nepaveicās. Bija labi momenti (Kerčam spēlē ar Vāciju divas reizes)."

"Čempionāts parādīja, ka izlasē ir jānāk jaunajiem. Ja tuvākajā laikā tas netiks izdarīts, būs problēmas," runājot par nākotni, teica LHF prezidents. "Gribējām pakāpeniski izlasē iekļaut vienu vai divus jaunos, taču tagad pierādījās, ka ar to nepietiek. Iespējas [izmēģināt jaunos hokejistus] tagad ir. Paredzēti četri turnīri, kuros būtu jāspēlē jaunajiem no "Liepājas Metalurga" un "Rīga 2000" komandām, arī ārzemju klubos spēlējošajiem."

"Domājams, ka gada laikā izlases sastāvā turnīros varētu piedalīties apmēram 12 jaunie spēlētāji," uzskata Baldonieks, piebilstot, ka vēl nevēlas nosaukt konkrētus hokejistu vārdus.

Nākamajā sezonā tiks rīkots IIHF apstiprināts turnīrs, kurā piedalīsies 14 nacionālās izlases: Latvija, Ukraina, Slovēnija, Baltkrievija, Norvēģija, Itālija, Lielbritānija, Horvātija, Austrija, Polija, Ungārija, Nīderlande, Francija un Dānija. Kopumā šo sacensību ietvaros būs četri atsevišķi posmi, un katrā no tiem trīs valstīs notiks turnīrs četrām izlasēm. Pirmajā posmā Latvija spēles aizvadīs Rīgā jau augusta beigās, kad uzņems Ukrainas, Francijas un Dānijas valstsvienības.

"Esam optimisti. Kaut arī nākamgad ir grūta grupa. Šogad arī nebija viegla. Otrajā etapā Vācija ar Šveici, kas vienmēr ir bijušas stabilas izlases," uzskata Lipmans. "Domāju, ka nevajadzēja mainīt treneri. Nevar katru gadu mainīt trenerus, jābūt kaut kādai stabilitātei. Lēmuma pieņemšanā tika ņemts vērā arī žurnālistu viedoklis."

Lipmans bija priecīgs, ka valde pirms lēmuma pieņemšanas (atstāt Lindstrēmu galvenā trenera amatā) visu ir izvērtējusi un "saglabājusi to, kas ir sasniegts". LHF prezidents uzskata, ka nav daudz speciālistu, kuri varētu vadīt Latvijas izlasi.

Latvijas izlase šā gada čempionātā ierindojās 11.vietā un sešās spēlēs piedzīvoja piecus zaudējumus. Pēdējā spēlē turnīrā Latvija ar 4:6 zaudēja Šveicei, pirms tam ar 1:3 piekāpās Čehijas valstsvienībai, bet ar 2:3 atzina Vācijas komandas pārākumu. Pirmajā kārtā savā apakšgrupā Latvija ar 1:4 zaudēja Kanādai, ar 2:3 atzina ASV pārākumu, bet ar 4:1 pieveica Itāliju, kura zaudēja vietu augstākajā divīzijā un nākamajā gadā spēlēs pirmajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!