Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas pašvaldība ir kļuvusi par pirmo, kas noslēgusi sadarbības līgumu ar Latvijas Olimpisko vienību (LOV) par finansiālu atbalstu augsta līmeņa sportistu - rīdzinieku līdzdalības nodrošināšanai pasaules un Eiropas mēroga čempionātos.

Sadarbības līgums nosaka, ka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments finansiāli atbalstīs 28 augsta līmeņa Rīgas sportistus, kuri ir Latvijas olimpiskās vienības sastāvā. Kopsummā šim atbalstam atvēlēti 34 700 lati, kuri tiks pārskaitīti deviņām sporta federācijām: cīņas, džudo, boksa, modernās pieccīņas, kanoe, riteņbraukšanas, vieglatlētikas, vingrošanas un volejbola federācijai, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

"Slēdzot sadarbības līgumu par finansiālu atbalstu, ir garantija, ka nauda līdzdalībai pasaules un Eiropas čempionātos tiks pašiem labākajiem, Latvijas Olimpiskajā vienībā esošajiem Rīgas sportistiem. Turklāt, atbalstot augstu sasniegumu sportistus, garantējam arī to, ka, piedaloties valsts līmeņa sacensībās, sportisti pārstāvēs galvaspilsētu, piedevām, startējot pasaules un Eiropas līmeņa sacensībās sportisti prezentēs Rīgu, tādējādi nodrošinot pilsētas atpazīstamību starptautiskā mērogā"- līguma parakstīšanas laikā uzsvēra Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis.

"Paldies Rīgas domei par Rīgas sportistu atbalstīšanu, tā ir ļoti nepieciešama, lai sasniegtu augstus rezultātus," teica LOV direktors Andris Kalniņš. Savukārt Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Einars Fogelis norādīja, ka, lai iegūtu sportam nepieciešamo finansējumu, jāapvieno pašvaldības, valsts, sabiedrisko organizāciju un sponsoru ieguldītie finanšu līdzekļi.

Sadarbības līgums par sportistu finansiālu atbalstu ir viens no kritērijiem, kas nosaka, ka nauda tiks piešķirta nevis jebkuram sportistam dalībai dažāda līmeņa sacensībās, bet gan labākajiem, kuri savu sportisko meistarību ir pierādījuši, gan iekļūstot LOV sastāvā, gan uzrādot ļoti labus rezultātus Eiropas un pasaules mēroga sacensībās. Lielā daļa no LOV sastāvā esošajiem Rīgas sportistiem ir jaunieši un Rīgas pašvaldības sporta skolu esošie vai bijušie audzēkņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!