Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 6. jūlijā, īpaša diena ir regbijam 7 – šis olimpiskais sporta veids pirmo reizi iekļauts arī Latvijas Olimpiādes programmā.

Aizputes stadionā jau noslēgušās cīņas sievietēm, kurās par čempionēm kļuva Rīga, kas aiz sevis atstāja Jūrmalu un Jelgavas novadu. Rīgas komanda uzvarēja visās spēlēs.

Ceturtajā vietā palika Ķekavas novads, bet piektā - Garkalnes novads.

Turnīra izspēles formula bija vienkārša - visas komandas aizvadīja viena apļa turnīru, nosakot godalgoto un pārējo vietu ieguvējas.

Vīriešu konkurencē apakšgrupu spēles tikai sākušās. Par medaļām cīnās 15 komandas un visa sacensību izspēle ilgs līdz pat svētdienai, 8.jūlijam. Grupu turnīrā komandas sadalītas četrās grupās A grupā spēlē Rīga, Inčukalna novads, Beverīnas novads un Grobiņas novads. B grupā spēlē Ķekavas novads, Baldones novads, Saldus novads un Bauskas novads. C grupā cīnās Jelgava, Vecumnieku novads, Valmiera un Ogres novads, bet D grupā ir tikai trīs komandas - Garkalnes novads, Stopiņu novads un Jūrmala. Grupu turnīra spēles noslēgsies sestdienas pēcpusdienā plkst.13.20.

Tad sāksies izslēgšanas spēles, kurās iekļūs katras grupas labākās divas komandas (divas vājākās un viena trešās vietas ieguvēja no D grupas turpinās cīņu par devīto līdz 15. vietai), veidojot ceturtdaļfināla pārus, pēc tam aizvadot pusfinālu un finālu, kā arī spēles par visām vietām no pirmās līdz astotajai. Sacensības noslēgsies svētdien, 8. jūlijā, ap pulksten 16.

Zīmīgi, ka Grobiņas novada regbistiem šis ir pirmais šāda līmeņa turnīrs un komandas kodolu veido nesen izveidotās Liepājas komandas "Vikingi" spēlētāji. Kā atzinis regbists Klāvs Timbra: "Regbijs ir pateicīgs, nav jābūt kā basketbolā – divmetrīgam vai kā futbolā – izveicīgam ar kājām. Lielajā regbijā ir piecpadsmit pozīcijas, katrā dažādāks ķermeņa tips vajadzīgs. Mazam – veiklam, lielam – dūšīgam, stipram, garam – ātram, jebkurš cilvēks var spēlēt regbiju."

Kā uzsvēris Latvijas Regbija federācijas prezidents Juris Silovs, tas, ka regbijs pirmoreiz ir iekļauts Latvijas Olimpiādes programmā, liecina par šī sporta veida augošo popularitāti. "Cerams, ka olimpiādes iespaidā mūsu sporta veids gūs vēl lielāku impulsu attīstībai. Prieks, ka regbijs ir guvis atbalstītājus un domubiedrus arī ārpus Rīgas un sacensībās gan sievietēm, gan vīriešiem piedalās tik daudz komandu. Mēs ceram piesaistīt mūsu rindām vēl daudzus jaunos sportot gribētājus, tāpēc ceram uz lielu aktivitāti un sacensību izdošanos," saka J. Silovs.

Visa regbija izspēles kārtība Latvijas III Olimpiādes laikā atrodama mājaslapā www.latvijasolimpiade.lv sadaļā "Programma/regbijs".

Regbija turnīra rezultāti sieviešu konkurencē:

Garkalnes novads - Ķekavas novads 0:29
Jūrmala - Jelgavas novads 24:5
Rīga - Ķekavas novads 26:0
Garkalnes novads - Jelgavas novads 0:38
Jūrmala - Ķekavas novads 24:5
Rīga - Jelgavas novads 14:0
Garkalnes novads - Jūrmala 0:48
Ķekavas novads - Jelgavas novads 5:7
Jūrmala - Rīga 7:12
Garkalnes novads - Rīga 0:40

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!