Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Otrdien, 28. augustā, Latvijas Universitātes stadionā notika "Livland" Latvijas meistarsacīkšu spēle starp "LDE/Miesnieki" un "Kalves" komandām. Sīvā un maz rezultatīvā cīņā pārāki ar 12:6 bija "LDE/Miesnieki" regbisti, informēja Latvijas Regbija federācija.

"Miesniekiem" tā bija septītā uzvara septiņās spēlēs un ar 32 punktiem komanda pirmo apli noslēdza līderpozīcijās. Savukārt "Kalvei" tas bija otrais zaudējums sešos mačos un ar 21 punktu vienība pagaidām ieņem otro vietu.

Spēles pirmajā puslaikā rezultātu atklāja "Kalves" spēlētājs Mihails Tumins, precīzi izpildot soda sitienu 3:0. "LDE/Miesnieki" atbildēja ar Ivara Egļa piezemējumu, atgūstot vadību 5:3. Tomēr turpinājumā vienu no "Kalves" uzbrukumiem ar sekmīgu dropsitienu noslēdza Tumins, vadībā atkal izvirzot savu vienību ar 6:5. Jāpiebilst, ka tas šosezon Latvijas regbija čempionātā bija pirmais veiksmīgais dropsitiens. Tā arī noslēdzās mača pirmā daļa.

Spēles otrajā puslaikā diezgan ilgi turējās rezultāts 6:5 "Kalves" labā. Tomēr, mača izskaņai tuvojoties, Krists Kruskops ar piezemējumu izvirzīja vadībā "Miesniekus", bet Valters Raņķis precīzi sita realizācijas sitienu – 12:6. Ar tādu rezultātu arī noslēdzās spēle, neraugoties uz izmisīgajiem "Kalves" regbistu centieniem pēdējās minūtēs gūt punktus ar piezemējuma palīdzību.

"LDE/Miesnieki" galvenais treneris Uldis Bautris: "Spēle iznāca samocīta, ne pārāk interesanta no abu komandu pozīcijām. Man šis mačs nepatika kā tāds. Bija šausmīgi daudz brāķa, daudz noteikumu pārkāpumu. Ļoti slikti izpildījām soda sitienus. Tomēr, uzvara ir uzvara. No savas vienības rindām varu uzslavēt Maksimu Batrakovu un Kristu Kruskopu."

Tikmēr "Kalve" galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs skaidroja, ka viņa vienība nespēja izmantot savas iespējas.

"Apsveicu "Miesniekus" ar uzvaru. Diemžēl nekāda skatāmā spēle nesanāca. Juceklis laukumā valdīja no abām pusēm. Diemžēl "Miesnieki" mūs divreiz pārspēja spēka cīņā, tādējādi gūstot svarīgus punktus ar piezemējumiem, bet mēs savas iespējas nespējām realizēt," teica Ņikonovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!