Foto: Publicitātes foto
Latvijas triatlonists Rinalds Sluckis sestdien Lasvegasā izcīnīja trešo vietu pasaules čempionāta "Ironman 70.3" sacensībās, kurās sportisti sacenšas pusē no "ironman" triatlona distances.

Vecuma grupā no 30 līdz 34 gadiem startējušais Sluckis distanci, kurā sportisti pieveic 1,9 kilometru peldēšanu, 90 kilometru riteņbraukšanu un 21,1 kilometra skriešanu, veica četrās stundās, 25 minūtēs un 58 sekundēs.

Sluckis gan par nepilnām sešām minūtēm atpalika no sev piederošā Latvijas rekorda šajā distancē.

Līdz ar to Latvijas triatlonists ieņēma trešo vietu savā grupā, kurā tika klasificēti 158 sportisti, un 32.vietu kopējā ieskaitē, kurā tika ņemti vērā arī profesionāļi.

Vēl no Latvijas sportistiem Atis Brikovskis izcīnīja 22.vietu kategorijā no 40 līdz 44 gadiem (231. kopējā ieskaitē), bet Māris Babris ierindojās 55.vietā vecuma grupā no 35 līdz 39 gadiem, kas deva 316.vietu kopējā ieskaitē.

Ceļazīmes uz "Ironman 70.3" pasaules čempionātu Sluckis un Brikovskis izcīnīja maijā notikušajās sacensībās Spānijas pilsētā Maljorkā, bet Babris kvalificējās jūnijā sacensībās Itālijā.

Par pasaules čempionu kļuva vācietis Sebastians Kinle, kurš finišēja pēc trim stundām, 54 minūtēm un 35 sekundēm.

Kā ziņots, pērn Sluckis un Brikovskis bija pirmie Latvijas triatlonisti, kas startēja pasaules čempionātā "Ironman" distancē (3,8 + 180 + 42,2 kilometri), kas oktobra sākumā notiek Havaju salās. Toreiz Sluckis ierindojās 97.vietā, bet Brikovskis finišēja 372.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!