Foto: F64
Bokseri, ko Latvijas pārstāvis Mairis Briedis uzskatījis par neērtākajiem pretiniekiem Rīgā notikušā populārākā Eiropas boksa komercturnīra "Bigger's Better" superfinālā, izkrituši jau pirms potenciālās cīņas ar viņu, pēc triumfa atzina sportists.

Briedis atzina, ka neērti viņam būtu bijuši lielie pretinieki, bet četri no pieciem smagākajiem sportistiem bija ielozēti "zara" otrajā pusē un līdz ar to ar viņiem latvietis nevarēja tikties agrāk par finālu.

"Pirmās cīņas sākumā nepaklausīju trenerim un metos virsū pretiniekam, tomēr pēc tam sāku darīt tā kā vajag," Briedis skaidroja savu panākuma atslēgu. "Pierādījās zināmā patiesība - nekad nedrīkst pirmajā raundā mesties virsū un gāzt pretinieku gar zemi. Pacietīgi jādara savs darbs."

Kā ziņots, Briedis superfināla pirmajā mačā ļoti pārliecinoši ar nokautu uzvarēja Grieķijas pārstāvi Evgeniju Lazaridi, pusfinālā nokautēja arī Lietuvas pārstāvi Sergeju Maslobojevu, kurš pirms tam bija pieveicis otru Latvijas sportistu Konstantīnu Gluhovu, bet finālā pēc punktiem bija pārāks pār francūzi Fabrisu Ornižu.

"Grieķis bija klasiskais bokseris ar diezgan lielu pieredzi, kurš braucis arī uz olimpiskajām atlases sacensībām. Tāpat vēl vairāki bija "tīrie" bokseri, ieskaitot francūzi," Briedis atzina, ka dalībnieku sastāvs turnīrā bija samērā spēcīgs. "Pirms turnīra domāju, ka neērti būtu bijuši lielie pretinieki, tomēr tie izkrita jau līdz tikšanai pie manis."

Zīmīgi, ka francūzis ar 109,5 kilogramiem bija vieglākais no "zara" pretējā pusē salozētajiem sportistiem, bet, piemēram, turnīra pārliecinoši smagākais bokseris Jevgēņijs Orlovs no Krievijas, kurš sver virs 150 kilogramiem, zaudēja jau pirmajā cīņā.

Briedis izteica cerību, ka uzvara turnīram viņam pavērs plašākas iespējas nākotnē, tomēr uzreiz pēc turnīra vēl nevēlējās prognozēt par nākotni.

Superfinālā piedalījās astoņos posmos uzvarējušie bokseri, kuru vidū bija arī divi Latvijas pārstāvji - valsts labākais bokseris Briedis un valsts spēcīgākais cīkstonis pēc MMA, K-1 un citiem līdzīga veida noteikumiem Gluhovs.

Kā ziņots, Gluhovs maijā uzvarēja sacensību Viļņas posmā. Tās bija viņa debijas cīņas profesionālajā boksā, un Latvijas pārstāvis kļuva par pirmo sportistu turnīra vēsturē, kurš visus savus trīs pretiniekus spēja nokautēt. Savukārt Briedis jūlijā bija labākais posmā Kiprā. Briedis superfinālā piedalījās jau pagājušajā gadā, kad cieta neveiksmi pusfinālā.

"Bigger's Better" ir populārākais boksa komercturnīrs vecajā kontinentā, ko lielā mērā nodrošina tā visu posmu tiešraides "Eurosport" kanālā, tādējādi turnīra posmiem sasniedzot 120 miljonu mājsaimniecību visā pasaulē. Tik augsta līmeņa boksa pasākums Rīgā līdz šim nebija noticis.

Sacensības Rīgā tiesāja par vienu no labākajiem boksa tiesnešiem pasaulē uzskatītais amerikānis Stīvs Smogērs, bet uzvarētājs saņēma 25 000 dolāru (13 825 latu) naudas balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!