Foto: F64
Trīskārtējais paralimpisko spēļu čempions Aigars Apinis telpu nepieejamības dēļ trešdien neieradīsies uz "Rīgas sporta laureāta 2012" ceremoniju, kurā tiks sveikti galvaspilsētas labākie sportisti, portālam "Delfi" pastāstīja pats atlēts.

Ceremonija notiks Rīgas kultūras un mākslas centrā "Mazā ģilde", kurā cilvēkiem ar invaliditāti ir lielas grūtības pārvietoties.

"Man šodien ir personīgas darīšanas Liepājā. Es it kā varētu paspēt ierasties uz šo pasākumu, tomēr "Mazās ģildes" telpās man būtu ļoti grūti pārvietoties, jo tur ir ļoti augstas trepes. Arī Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte bija uzaicināta uz šo pasākumu, tomēr viņa atteicās," skaidroja Apinis.

Pagājušajā gadā "Rīgas sporta laureāta" ceremonija arī notika "Mazās ģildes" telpās, un cilvēki palīdzēja Apinim pārvietoties pa trepēm, tomēr pats sportists nevēlas apgrūtināt citus.

"Pagājušajā gadā cilvēki bija ļoti atsaucīgi un palīdzēja man, tomēr šogad šī iemesla dēļ neraujos uz šo ceremoniju. Ja nu kādam iesāpas mugura, vai paslīd kāja, tad situācija būtu vēl nepatīkamāka nekā tā ir tagad," stāstīja paralimpisko spēļu čempions. "Organizatori varēja pazvanīt un painteresēties šajā jautājumā. Noteikti varētu atrast telpas, kur nebūtu jāsaskaras ar šādām problēmām."

Lai arī nav padomāts par to, lai vienam no Rīgas labākajiem sportistiem būtu iespēja bez grūtībām apmeklēt šo pasākumu, Apinis izteicās, ka ir priecīgs, notiek tāda ceremonija kā "Rīgas sporta laureāts".

Atgādinām, ka Apinis ar jaunu pasaules rekordu triumfēja Londonas paraolimpisko spēļu lodes grūšanas sacensībās, kļūstot par trīskārtēju čempionu. Savukārt diska mešanas sacensībās Apinis izcīnīja Londonas paraolimpisko spēļu sudraba medaļu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!