Foto: F64

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas sesijā piektdien tika pieņemti grozījumi biedrības statūtos un par trešo viceprezidentu ievēlēts Raimonds Bergmanis, informēja LOK preses dienests.

LOK statūtos bija nepieciešamas izmaiņas, jo tie bija novecojuši un neatbilda Latvijas Biedrību un nodibinājumu likumu prasībām. Jaunajos statūtos ir formulēta LOK misija - ar Olimpiskās kustības ideālu un Latvijas sportistu augsto sasniegumu vērtību nostiprināt sporta lomu sabiedrībā, sniedzot ieguldījumu iedzīvotāju dzīves kvalitātes un veselības nostiprināšanā, pievēršot un motivējot regulārām sporta nodarbībām.

Statūtos ir ieviesta skaidrība jautājumos, kas skar caurspīdīgumu un noteiktību. Ir precīzi formulēti LOK biedri, LOK biedra statusa iegūšana un zaudēšana, kā arī noteikta kārtība kā tiek rīkotas Ģenerālās asamblejas sesijas, tostarp pārvēlēšanas sesijas. Ir precizēti termiņi sesiju izsludināšanai un  noteikti termiņi un kārtība kā tiek izvirzīti pretendenti uz ievēlēšanu individuālo LOK locekļu statusā un vēlētajos LOK amatos. LOK statūti tagad nosaka, ka informācija par izvirzītajiem kandidātiem rakstiski ir jāiesniedz vai jānosūta uz LOK oficiālo adresi ne vēlāk kā vienu kalendāro mēnesi pirms pārskata - vēlēšanu sesijas. LOK pārskata - vēlēšanu sesijas notiks ne vēlāk kā 2 mēnešus pēc vasaras Olimpisko spēļu noslēguma.

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis akcentē, ka līdz šim LOK statūti noteica tikai to, ka reizi četros gados ir pārvēlēšanas sesija, bet, kā tā notiek, to regulēja LOK Izpildkomitejas izveidots nolikums. "Tas ikreiz varēja tikt grozīts, tāpēc varēja rasties aizdomas, ka Izpildkomiteja, rūpējoties par savu nākotni, var iestrādāt viņiem izdevīgus punktus. Tagad tas ir ierakstīts statūtos un līdz ar to tiks noņemta spriedze, kāda tā bija pērn pirms septembra vēlēšanām. Tagad ir atbildēts uz visiem jautājumiem - kad un kas rīko, kā tiek izvirzīti kandidāti utt."

Papildinātā LOK statūtu redakcija nosaka, ka LOK Izpildkomitejas sastāvā ir 3 Viceprezidenti. Ģenerālās asamblejas sesijā notika trešā Viceprezidenta ievēlēšana un par to tika apstiprināts Latvijas Olimpiešu kluba prezidents, LOK izpildkomitejas loceklis un Olimpietis Raimonds Bergmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!