Foto: Kadrs no video
Augsta ranga sportistiem teju visa aktīvā dzīve paiet treniņos un sacensībās, tomēr daži pamanās kļūt arī profesionāli dīdžeji, operdziedoņi un gleznotāji.

Tā, piemēram, nupat Latvijā notikušā pasaules kērlinga čempionāta sievietēm uzvarētāja no Skotijas Īve Mairheda, kā izrādās, ir profesionāla dūdu pūtēja, ziņo "Eurosport".

Portāls " Delfi" piedāvā iepazīties ar desmit sportistiem, kuri ir talantiem bagātāki, un to dažkārt nezina pat viņu kvēlākie fani:

Dūdu spēlētāja Īva Mairheda

Foto: LETA

Būdama izcila golfere, Īva Mairheda saņēma stipendijas piedāvājumus no visām labākajām ASV universitātēm, bet tomēr no šīm iespējām atteicās, visus spēkus koncentrējot sev daudz tuvākā sporta veida - kērlinga - karjeras attīstīšanai. Kā pierāda viņas komandas iegūtā zelta medaļa Latvijā notikušajā pasaules kērlinga čempionātā sievietēm, šī izvēle ir bijusi ļoti mērķtiecīga.

Taču paralēli labajiem panākumiem golfā un kērlingā, Īva ir arī pazīstama skotu nacionālā instrumenta - dūdu - pūtēja. Kā viņa savulaik atzinusi laikrakstam "The Times", dūdu spēlēšana arī Skotijā nav bijusi pati stilīgākā lieta, ko izvēlēties skolas vecuma meitenei, taču regulāro nodarbību dēļ bijis iespējams neiet uz citām nepatīkamām stundām.

Šī izvairīšanās no mācībām, ir nesusi augļus - viņa agrāk paspējusi piedalīties pat četros pasaules čempionātos dūdu spēlēšanā.

Arī patlaban viņa laiku pa laikam ir lūgta spēlēt šo instrumentu dažādos svinīgo pasākumos, tostarp viņa spēlēja arī 2010. gada pasaules čempionāta kērlinga noslēguma banketā. "Man lūdz spēlēt arī komandas biedreņu kāzās, iespējams tas ir tāpēc, ka esmu lēts variants," smejas Mairheda.

Operdziedātājs Dominiks Deils

Ekstravagantais velsietis ir viens no pasaules labākajiem snūkera spēlētājiem. Viņš līdzīgi kā Mairheda paralēli profesionālā sportista karjerai aizraujas arī ar mūziku, konkrētāk - opermūziku.

Pirms pāris gadiem Deils savas spējas demonstrēja Ķīnas žurnālistiem, izpildot dziesmu "My Way".

Turklāt viņš laiku pa laikam maina dzīves vietu, parasti izvēloties muzikāli radošas pilsētas - tā viņš pāris gadus dzīvoja Vīnē burtiski blakus tās slavenajai operai, bet nesen pārcēlies uz Berlīni.

Tetovētājs Daniels Agers


Foto: AFP/Scanpix

Dāņu aizsargs Daniels Agers, kurš spēlē Angļu "Liverpool" komandā, kā arī ir Dānijas izlases kapteinis, aizraujas ar tetovējumiem.

Uz viņa labās rokas pirkstiem izlasāmi burti "YNWA", kas ir pirmo burtu abreviatūra no "Liverpool" himnas "You'll Never Walk Alone", norādot uz viņa patieso lepnumu par savu komandu. Savukārt futbolista muguru klāj milzīgs tetovējums, kurā attēlota vikingu kapsēta, kā arī uzraksts latīņu valodā "Mors Certa, Hora Incerta" jeb "Nāve ir noteikta, bet tās laiks nav".

Arī Agers pats ir kvalificēts tetovētājs, turklāt 2009. gadā apsolīja notetovēt visu komandu, ja "Liverpool" kļūs par Anglijas Premjerlīgas uzvarētājiem. Komanda zaudēja "Manchester United" par četriem punktiem, un viņa solījums tā arī netika izpildīts.

Rakstnieks Teo Volkots

Foto: AFP/Scanpix

Neaprobežojies ar Premjerlīgu, futbola komandas "Arsenal" uzbrucējs un visas Anglijas zvaigzne Teo Volkots ir pievērsies arī literatūrai.

Viņš savā 24 gadu vecumā jau ir izdevis trīs grāmatas, kuru galvenais varonis ir tuvs viņa paša tēlam - "T. Dž. un triks ar cepuri", "T. Dž. un sods", "T. Dž. un skrējiens pēc kausa". Par spīti daudzu skepsi sportista literārās dotības nodēvētas kā pārsteidzoši labas.

"Teo stāsts par to, kā viņš uztrenējis ārkārtīgu ātrumu un spēju pretinieku pārsteigt nesagatavotu, no vienas puses parāda, kādai stingrai apmācības programmai viņš izgājis cauri bargu skolotāju vadībā, taču no otras - parāda, kas viņam ļāva jau 17 gadu vecumā kļūt par vienu no labākajiem "Arsenal" spēlētājiem. Viņš labi apraksta detaļas, turklāt viņa valoda ir viegla, visu pasniedzot maigi humoristiskā manierē. Teo ir spēris kāju rakstniecībā tikpat droši kā uz futbola laukuma zālāja," viņa veikumu recenzē "Guardian".

Baletdejotājs Heršels Vokers

Amerikāņu futbola spēlētājs Heršels Vokers, kurš savulaik ticis arī Koledžas futbola slavas zālē, kā arī spēlējis Dallasas "Cowboys", Minesotas "Vikings", Filadelfijas "Eagles", Ņujorkas "Giants" un no aktīvā sporta aizgāja 1997, savā karjerā paspēja izmēģināt arī citas aktivitātes.

Drīz pēc futbolista karjeras beigām viņš ieguva melno jostu tekvon-do cīņas mākslā. Pēcāk Vokers piedalījās divās profesionālās cīņās smagsvara kategorijā un abās arī guva uzvaru. Taču vēl iepriekš - 1992. gadā viņš paspēja pārstāvēt ASV arī bobsleja divniekos.

Viņa karjerā gan ir kāds "melnais plankums" - Vokers savulaik bija arī baletdejotājs. Baletu viņš apguva Džordžijas universitātē, bet 1988. gadā kopā ar "Fort Worth Ballet" trupu pat uzstājās amerikāņu futbola faniem sarīkojumā, kas bija paredzēts viņu uzmanības pievēršanai mākslai, raksta "Eurosport".

Baložu mīlis Maiks Taisons

Savulaik par biedējošāko dzīvo cilvēku nodēvētais Maiks Taisons, kurš savā karjerā ieguvis līdz šim nepārspētu jaunākā smagsvaru čempiona titulu un pirmās savas 19 profesionālās cīņas uzvarēja ar nokautu, turklāt 12 no tām - jau pirmajā raundā patiesībā esot ļoti maiga dvēsele.

Viņš paralēli profesionālajai karjeri paspēja trīs gadus atsēdēt cietumā par izvarošanu, pievērsties islāmam, trīs reizes apprecēties, nokost ringa pretinieka Evandera Holifīlda ausi, aizrauties ar kokaīnu un pieredzēt savas meitas traģisku nāvi.

Par spīti visam, visu savu dzīvi viņš ir rūpējies par baložiem. Pat viens no viņa pirmajiem kautiņiem bija ar kādu vecāku zēnu, kurš viņa pieradinātajam putniņam norāva galvu.

Instrumentu radītājs Dions Dablins

Bijušais Lielbritānijas futbola izlases uzbrucējs Dions Dablins ir atzīts perkusionists, kurš laikā, kamēr dzīvoja Norvičā, izgudroja instrumentu, nosaucot to par "The Dube".

Tā pamatā ir tikai koka kaste ar caurumiem tajā, taču, neskatoties uz to, viņš kopā ar britu mūzikas grupu "Ocean Colour Scene" 2011. gadā uzstājās Austrumanglijas universitātē, kā arī piesaistījis citu Lielbritānijā zināmus māksliniekus.

"Smadzenēm apveltītākais" futbolists Klārks Kārlails


Foto: AFP/Scanpix

Klārks Kārlails (attēlā pa labi) jau kopš parādīšanās kādā 2002. gada televīzijas šovā tika nereti saukts par "smadzenēm apveltītāko britu futbolistu", taču viņa parādīšanās 2010. gada slavenajā TV spēlē "Countdown" bija īsta sensācija.

Katrā spēles epizodē piedalās divi konkursanti, kopumā startējot trīs disciplīnās. Pirmā sastāv no ir vienpadsmit kārtām, kurās konkursanti no deviņiem nejauši izvēlētiem burtiem mēģina radīt garāko iespējamo vārdu. Otrajā disciplīnā ir trīs kārtas, kurās dalībniekiem ir doti seši cipari, kuri ir jāizmanto, lai aritmētisku darbību rezultātā iegūtu kādu noteiktu mērķa skaitli. Savukārt trešajā disciplīnā dalībniekiem ir jāatrisina deviņu burtu anagramma. Katras epizodes uzvarētājs atgriežas nākamajā spēlē, līdz ir uzvarējis astoņās spēlēs pēc kārtas.

Lai gan Kārlails neuzvarēja astoņas spēles, bet izstājās jau trešajā, pirmajās divās uzvaru futbolists izcīnīja ar ievērojamu pārsvaru, bet trešajā zaudēja tikai par dažiem punktiem, izpelnoties skatītāju cieņu.

Mākslinieks Džeks Rasels


Foto: Publicitātes attēli

Viens no savulaik izcilākajiem Lielbritānijas kriketa spēlētājiem Džeks Rasels brīvajā laikā aizraujas ar mākslu.

Tas nebūtu nekas īpašs, ja viņš laiku pavadītu mākslas galerijās vai šad tad pamālētu jūras skatus, bet viņa aizraušanās neliek viebt uzacis pat profesionāliem mākslas ekspertiem. Viņš reiz sācis skicēt, kad lietus pārtraucis spēli un kopš tā laika viņam vienmēr līdzi bijis piezīmju blociņš.

Viņa portfolio ietilpst kriketa ainas, ainavas, militāro kaujas lauku, arhitektūras un portretu gleznas. Viņam pašam pat pieder galerija, kurā iespējams nopirkt arī tās īpašnieka darbus. Viens no tiem - "Pēdējais vīrs laukumā" (attēlā) - patlaban nopērkams par 15 000 sterliņu mārciņām.

DJ Mendieta (Gaizka Mendieta )

Bijusī spāņu zvaigzne ilgu liku tika saukts par blondo līdzjutēju mīluli savas ārkārtīgi rotaļīgās (un, protams, profesionālās) spēles dēļ.undefined

Patlaban gan sportists ir nomainījis futbola klubus pret mūzikas klubiem, šā gada sākumā uzsākot jaunu karjeru, tādējādi patīkami pārsteidzot savas dzimtenes galvaspilsētas - Londonas - jauniešus.undefined

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!