Foto: AP/Scanpix
Latvijas svarcēlājs Artūrs Plēsnieks sestdien ar jaunu Latvijas rekordu izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā svara kategorijā līdz 105 kilogramiem.

Tāpat Plēsnieks tika pie mazās sudraba godalgas grūšanas disciplīnā.

Raušanā Plēsnieks pirmajā piegājienā pacēla 170 kilograms smagu stieni, bet otrajā mēģinājumā tika galā vēl ar piecus kilogramus smagāku stieni. Tomēr 178 kilogramus trešajā mēģinājumā viņš nepacēla, kas disciplīnas vērtējumā deva sesto vietu.

Tikmēr grūšanā Plēsnieks vispirms pacēla 213 kilogramus, bet pēc tam pievarēja arī 218 un 222 kilogramu stieņus, kas disciplīnas kopvērtējumā bija otrs labākais rezultāts.

Raušanā Plēsnieks atkārtoja savu Londonas olimpiskajās spēlēs sasniegto rezultātu, bet grūšanā viņš uzreiz par septiņiem kilogramiem laboja sev piederošo Latvijas rekordu. Summā Latvijas sportista rezultāts bija 397 kilogrami.

Par Eiropas čempionu kļuva Krievijas sportists Davids Bedhanjans, kurš summā sasniedza 411 kilogramus (181+230). Viņam ar 404 kilogramiem sekoja vēl viens krievs Maksims Šeiko (184+220), bet trešo vietu ar 401 kilogramu (183+218) ieņēma Davits Gogija no Gruzijas.

Kā ziņots, šā brīža Latvijas labākais svarcēlājs Plēsnieks pērn Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!