Foto: AP/Scanpix
Gaidāmā Londonas maratona organizētāji par katru finišējušo skrējēju ziedos naudu Bostonas maratonā notikušajos sprādzienos cietušajiem.

Par katru Londonas maratonā finišējušo sportistu uz īpašu Bostonas terorakta cietušo fondu tiks pārskaitītas divas mārciņas (1,6 lati).

Tā kā sacīkstēs plāno piedalīties aptuveni 35 500 skrējēju, organizatori fonda vajadzībām cer uzkrāt aptuveni 70 000 mārciņas (57 330 latus).

"Mēs visi bijām šokēti par Bostonā notikušo, tāpēc vēlamies sniegt savu atbalstu cietušajiem un mūsu skriešanas kolēģiem Bostonā," izteicies svētdien gaidāmā Londonas maratona sacensību direktores Hjū Brešers.

"Uzbrukums tika veikts pret Bostonas pilsētu, tāpēc esam dziļi pateicīgi par tās iedzīvotājiem sniegto atbalstu," atbildējis Bostonas maratona sacīkšu direktors Toms Grilks.

Godinot Bostonas teroraktā bojāgājušos, Londonas maratons sāksies ar 30 sekunžu piemiņas brīdi, bet tā dalībnieki aicināti distancē doties ar melniem rokas apsējiem.

Jau ziņots, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas pirmdienas pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros nogalināti trīs cilvēki, bet vairāk nekā 180 tika ievainoti.

Bostonas maratons aprīļa trešajā pirmdienā tradicionāli norisinās jau kopš 1897.gada. Tas ir pasaulē vecākais ikgadējais maratons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!