Foto: Publicitātes attēli
Sestdien un svētdien Aiviekstes upē pie Spridzēnu HES norisinājās Latvijas čempionāts airēšanas slalomā. Valsts čempiona titulu izcīnīja Kaspars Pakers, Matīss Mežals, Ērika Baranauskaite un Juta Murziņa, informēja Latvijas Kanoe federācija.

Pārstāvētākajā un populārākajā K-1 laivu klasē vīriešiem, jau no kvalifikācijas braucieniem pārliecinoši sācis, triumfēja Kaspars Pakers (Vidzemes Sporta asociācija). Otrās un trešās vietas medaļas kajakos aizceļoja ar viesiem no Lietuvas, attiecīgi, Simantu Mažeiki no Viļņas un Mantu Atmanaviču no Aļitus.

C-1 laivu klasē vīriešiem nepārspēts Bērnu un jaunatnes sporta skolas "Rīdzene" audzēknis Matīss Mežals, aiz viņa Valmieras airēšanas kluba "Straume" atlēts Krišs Ozols un Rīgas airēšanas kluba pārstāvis Guntis Šmits.

K-1 laivu klasē sievietēm viss goda pjedestāls lietuvietēm. Uz augstākā pakāpiena kāpa Aļitus kluba Srautas sportiste Ērika Baranauskaite, savukārt, uzvaras laurus olimpiskajā novitātē C-1 laivu klasē sievietēm plūca Juta Murziņa no "Rīdzenes".
Komandu vērtējumā līderos Bērnu un jaunatnes sporta skola "Rīdzene".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!