Foto: AFP/Scanpix
Latvijas kanoe airētājs Gatis Pranks piektdien iekļuva Pasaules kausa izcīņas kanoe airēšanā un smaiļošanā posma A finālā.

Pranks izcīnīja ceturto vietu savās pirmās kārtas sacensībās 1000 metru distancē un vēlāk piektdien sacentās arī pusfinālā, ko šķērsoja otrais, līdz ar to kvalificējoties A finālam, kas norisināsies sestdien.

Tāpat viņš kvalificējās arī 500 metru distances A finālam. Priekšsacīkstēs viņš savā braucienā ierindojās otrajā vietā, automātiski kvalificējoties finālam.

Savukārt smaiļotāja Lāsma Liepa 500 metru sacensībās savā pirmās kārtas airējumā ieņēma sesto vietu, bet arī ar to bija pietiekami, lai sasniegtu pusfinālu.

Pusfinālā sportiste ieņēma septīto vietu un spēja kvalificēties B finālam, kas arī norisināsies sestdien.

Tāpat piektdien smaiļošanas sacensību 500 metru distancē Latvijas sportists Krists Straume priekšsacīkstēs ierindojās trešajā vietā, bet pusfinālā bija piektais, kvalificējoties svētdienas B finālam. Savukārt Kaspars Tiklenieks šajā pašā distancē priekšsacīkstēs savā braucienā ieņēma sesto vietu, bet pusfinālā bija astotais, finālam nekvalificējoties.

Pasaules kausa posms risināsies līdz svētdienai.

Kā ziņots, sezonas pirmajos divos Pasaules kausa posmos augstāko rezultātu no Latvijas sportistiem izcīnīja smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs, kurš izcīnīja devīto vietu otrā posma 500 metru distancē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!