Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas regbija-7 izlase sestdien pārliecinoši triumfēja Upesciemā notikušajā Eiropas čempionāta B divīzijā Ziemeļu grupas turnīrā.

Līdz ar to nākamajā gadā Latvijas regbija spēlētāji atgriezīsies Eiropas čempionāta A divīzijā, kas ir otra spēcīgākā.

Finālā Latvija ar rezultātu 52:0 (33:0) sagrāva Norvēģiju.

Spēles rezultātu otrajā minūtē ar piezemējumu atklāja Kristaps Bērziņš, bet sekojošo realizācijas sitienu no centra veica Valters Raņķis, panākot jau 7:0. Turklāt divas minūtes vēlāk situācija atkārtojās - Bērziņš veica piezemējumu centrā un Raņķis bija nekļūdīgs realizācijas sitienā.

Arī pirmā puslaika turpinājumā Latvija pretiniekiem teju neļāva šķērsot laukuma centru, un septītajā minūtē piezemējumu jau veica Viktors Silvoniks, bet Raņķis bija precīzs realizācijas sitienā, rezultātam kļūstot 21:0.

Pirmā puslaika beigās Latvijas izlase savu dominanti turpināja - vēl divus piezemējumus veica Kristaps Bērziņš un vienu no realizācijas sitieniem realizēja Raņķis, spēles pirmās desmit minūtes noslēdzot ar 33:0 savā labā.


Otro puslaiku pārliecinošāk sāka Norvēģija, tomēr atkal piezemējumu veica tieši Latvija, kad trešajā minūtē izcēlās Raņķis, kurš realizēja arī piezemējumu un panāca jau 40:0. Puslaika otrajā pusē kārtējo piezemējumu Latvijai veica Elmārs Šefanovskis, bet realizācijā sekmīgs bija Vigo Valdavs juniors, jo Raņķis jau bija nomainīts. Turpinājumā vēl vienu piezemējumu veica Silvoniks, un maču Latvijas izlase noslēdza ar pārliecinošu uzvaru 52:0.

Savukārt mačā par trešo vietu Luksemburga ar 34:7 uzvarēja Slovākiju.
Arī pārējos turnīra mačos Latvijas spēlētāji izcīnīja ļoti pārliecinošas uzvaras. Apakšgrupu sacensībās turnīra mājinieki sākotnēji ar rezultātu 50:0 sagrāva Eiropas čempionāta debitanti Islandi, bet pēc tam ar 31:0 sagrāva Azerbaidžānu un ar 28:7 pieveica Luksemburgu.

Savukārt pusfinālā Ulda Bautra trenētā Latvijas izlase tikās ar otrajā grupā otro vietu izcīnījušo Slovākiju, ko pieveica ar rezultātu 34:0.
Nākamās sezonas Eiropas čempionāta A divīzijas turnīram kvalificējās tikai Ziemeļu grupas sacensību uzvarētāji.

Latvijas regbija-7 izlases sastāvs Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā: Viktors Silvoniks, Andris Andersons, Elmārs Šefanovskis, Valters Raņķis, Jānis Zālmans (visi - "Miesnieki"), Arvis Pilenieks (LLU), Artūrs Kisle, Vigo Valdavs juniors, Kristaps Bērziņš (visi - "Livonia"), Mikus Ozols ("Sigulda"), Ruslans Kotļevs ("Eži"), Dāvis Zagorskis (LSPA/"Baldone").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!