Foto: PantherMedia/Scanpix
Uz 27. pasaules Universiādi, kas jūlijā notiks Krievijas pilsētā Kazaņā, dosies rekordliela Latvijas studentu delegācija - 20 sporta veidos Latvijas vārdu pārstāvēs 120 sportisti no dažādām valsts augstskolām, informē Izglītības un zinātnes ministrijas preses dienests.

Latvijas studenti mūsu valsts godu aizstāvēs 20 sporta veidos – airēšanā, kanoe un smaiļošanā, cīņas sporta veidos – boksā, cīņas sportā, jostu cīņā, džudo, sambo, badmintonā, peldēšanā, paukošanā, sporta un mākslas vingrošanā, svarcelšanā, tenisā, galda tenisā, šahā, vieglatlētikā, kā arī divos komandu sporta veidos – volejbolā un regbijā 7x7.

Pasaules Universiādē 27 sporta veidos kopumā sacentīsies 10 442 sportisti – studenti, kas ir šā sporta foruma rekords Vislielākās sportistu delegācijas būs no Krievijas, Ukrainas, ASV un Japānas.

Arī sporta veidu skaits ir rekordliels un tam atbilst arīkopējais medaļu komplektu skaits – 351. Šie skaitļi pārsniedz pat Londonas Olimpiādē izcīnītos 302 medaļu komplektus. Kazaņā pirmo reizi studentu Universiādes spēļu vēsturē ir iekļauti tādi sporta veidi kā bokss, jostu cīņa, regbijs 7x7, sambo un sinhronā peldēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!