Foto: Publicitātes foto
Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas otrā posma sacensības jāšanas sportā galvenajā maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem uzvarēja Ģirts Bricis ar zirgu Emilie Jolie, uzvarētājus savās ieskaitēs noteica arī poniju jāšanā un amatieru konkurencē, informē LJF preses dienests.

Galvenajā maršrutā ar 135 cm augstiem šķēršļiem startēja 16 dalībnieku pāri. Pamatdistanci bez soda punktiem veica tikai četri, kuri sacentās pārlekšanā. Uzvaru izcīnīja Ģirts Bricis ar zirgu Emilie Jolie (RJSK "Sport de Lux"), kurš arī šoreiz bija nekļūdīgs un distanci veica 38,70 sekundēs. Turpmākās vietas sadalīja jātnieki, kuri pārlekšanā gāza pa vienam šķērslim (4 soda punkti), atkarībā no sasniegtā rezultāta laika izteiksmē. Otrā vieta arī Ģirtam Bricim ar otru zirgu Esmeraldu – 38,64 s, trešajā vietā Andis Vārna ar zirgu Bazilio (SK "Quattro") – 41,32, ceturtajā vietā Guntars Siliņš ar Acadio (JSK "Mežstrazdiņi") – 53,72.

"Zirgi leca un jutās labi, un man par to liels prieks, jo tas ir galvenais. Arī pašam bija labas sajūtas, un, ja vēl izdodas uzvarēt, tad dubults prieks. Šobrīd mans spēcīgākais zirgs ir Emīlija, kurai citi netiek līdzi. Strādājam ar viņu kopā tikai gadu, tiek sasniegti ļoti labi rezultāti, bet cenšos vēl nelekt augstākos maršrutus, lai zirgs pakāpeniski visu pats saprot un tad jau nākamgad varētu startēt arī sarežģītākos maršrutos," saka Bricis.

Pieaugušajiem līderi kopvērtējumā pēc diviem posmiem ir Laura Penele (z/s "Lielceri"), Ģirts Bricis – abiem pa 30 punktiem, un Maira Leja (JSK "Temperaments"), Andis Vārna – abiem pa 28 punktiem.

Citos maršrutos uzvarēja:
Šķēršļu pārvarēšana. Nr. 1, šķēršļu augstums līdz 110 cm, sacensības 2 fāzēs, piedalās zirgi līdz 5 g. v. – Danieliuss Gutkausks ar Kromvelis (Lietuva); Nr. 2, 110 cm, ātruma – Arta Židele ar Dreifu (JSK "Princis"); Nr. 3, 120/125 cm, sacensības ar handikapu, 2 fāzēs, piedalās zirgi līdz 6/7 g. v. – Aigars Bregže ar Corrado (z/s "Lielceri"); Nr. 4, 120 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem – Ģirts Bricis ar Esmeraldu (RJSK "Sport de Lux"); Nr. 6, 105 cm, sacensības 2 fāzēs, piedalās bērni līdz 16 g. v. – Sabīne Siliņa ar Kalgari (JSK "Mežstrazdiņi"); Nr. 7, 120/125 cm, sacensības ar handikapu, piedalās juniori līdz 18 g. v. un jaunie jātnieki līdz 21 g. v. – Laura Penele ar Fibfilu (z/s "Lielceri"). Poniju jāšana. Nr. 1, sacensības uz atzīmi, vadības maršruts – atzīmi "teicami" saņēma: Žaklīna Orlando ar Princesi Bīnu (JSS "Kleisti"), Helēna Šaule ar Džipu (Saldus JSS), Elizabete Hudko ar Efektu (z/s "Tīraines staļļi"); Nr. 2, šķēršļu augstums 50 cm, sacensības 2 fāzēs, piedalās jātnieki ar 1. grupas ponijiem un atsevišķā konkurencē 1. sezonu startējošie jātnieki ar 2. grupas ponijiem – Toms Apermanis ar Feju (JSK "Demora") un Elizabete Maija Liepa ar Alouwette Ava (JJSK "Meždruvas 1"). Nr. 3, 70 cm, 2 fāzēs, piedalās jātnieki ar 1. un 2. grupas ponijiem – Diāna Lasmane ar Tango (Saldus JSS); Nr. 4, 80 cm, 2 fāzēs, piedalās jātnieki ar 1. un 2. grupas ponijiem – Tīna Dreimane ar Maoritu (JJSK "Meždruvas 1"). Amatieri. Nr. 1, šķēršļu augstums 100 cm, 2 fāzēs, piedalās 1. grupas amatieri – Jaroslavs Trubanovs ar Lovely (JSK "Princis"); Nr. 2, 105 cm, ātruma, piedalās 1. un 2. grupas amatieri – Olga Šellere ar Prestižu (JSK "Telfas"); Nr. 3, 115 cm, 2 fāzēs – Kate Ansone ar Chandra H (RJSK "Sport de Lux").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!