Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Vispasaules 27. universiādes regbija 7 sacensībās Kazaņā (Krievija) Latvijas studentu izlase pusfinālā par biķeri (9. vietu) ar 0:19 (0:14) zaudēja Kanādas komandai, galarezultātā ierindojoties dalītā 11./12. vietā ar Brazīliju.

Spēlē pret kanādiešiem uzvarētāju varēja pateikt jau pēc pirmā puslaika, kuru sāncenši uzvarēja ar 14:0. Arī mača otrajā daļā Latvijai neizdevās gūt prestiža punktus, un šī spēle visa universiādes regbija 7 turnīra laikā bija vienīgā, kuru mūsu studentiem nācās zaudēt "sausā". Nelīdzēja arī daudzās spēlētāju maiņas, cīņā iesaistoties visiem Latvijas regbistiem – 0:19 tāds bija mača galarezultāts.

Latvijas studentu izlases galvenais treneris Arvis Pilenieks:

– Spēlē pret kanādiešiem neizdevās parādīt labāko sniegumu uzbrukumā. Pārāk daudz pieļāvām vienkāršas kļūdas. Savukārt aizsardzībā nocīnījāmies apmēram tā, kā bijām vēlējušies. Zaudējuma galvenais iemesls ir kļūdas, kuras pret tādu vienību kā Kanāda nedrīkstējām pieļaut tik lielā skaitā. Runājot par universiādes regbija turnīru kopumā, ar prieku jāsecina, ka esam sasnieguši nosprausto mērķi – izcīnīt divas uzvaras un ierindoties labāko komandu divpadsmitniekā. Neslēpšu, ka man bija liels gods būt par šīs vienības treneri, savukārt spēlētājiem tas bija lielisks pasākums, uz kuru atbrauca visi, kas to vien gribēja un bija pelnījuši. Paldies čaļiem par rūpīgo gatavošanos un pašaizliedzīgo cīnīšanos, kas, manuprāt, bija ļoti profesionālā līmenī. Paldies skatītājiem un mūsu komandas atbalstītājiem gan šeit Kazaņā, gan Latvijā. Rīgā atgriezīsimies 19. jūlija vēlā vakarā vai pat naktī uz 20. jūliju, kurā spēlētājus un trenerus jau gaidīs Latvijas čempionāta regbijā 7 otrais posms – Garkalnes kausa izcīņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!