Foto: AP/Scanpix
Latvijas labākais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks iedzīvojies vēdera muskuļu plīsumā, kas nopietni apdraud laba rezultāta sasniegšanu septembra beigās gaidāmajā Eiropas U-23 čempionātā.

Pagājušajā nedēļā Plēsnieks startēja pasaules Universiādes sacensībās, kur svara kategorijā līdz 105 kilogramiem ierindojās vien septītajā vietā. Tomēr jau šīs sacensības viņš aizvadīja, atrodoties sliktā sportiskajā formā.

"Gandrīz jau pirms mēneša sāka parādīties sāpes vēderā. Ar laiku tās palielinājās, bet pirms mana starta Universiādē sāpes mazliet jau bija pierimušas," pastāstīja Plēsnieks. "Nezinu, iespējams, no zālēm vai arī no tā, ka treniņi bija ar mazu amplitūdu, tikai tonusa uzturēšanai, sacensību laikā sāpes atkal palielinājās."

Pēc divām dienām slimnīcā Plēsniekam tika konstatēts vēdera muskuļu plīsums, kas nozīmē, ka tikai pēc kāda mēneša viņš varēs atsākt strādāt ar vidējā smaguma svariem.

Eiropas čempionāts junioru un U-23 vecuma grupās no 20. līdz 29.septembrim notiks Tallinā, tomēr uz labu rezultātu šajās sacensībās Plēsnieks necer.

"Cerēt, ka varēšu piedalīties, jau var, bet rezultāts, domāju, būs man ļoti neraksturīgs. Tāpēc pašlaik galvenais ir pilnībā atveseļoties," pauda sportists.

Aprīlī Plēsnieks ar jaunu Latvijas rekordu izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā, bet pērn Londonas olimpiskajās spēlēs viņš izcīnīja septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!