Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas Republikas biljarda federācija (LRBF) snūkera spēlētājai Inesei Lukaševskai par vispārpieņemto ētikas un uzvedības normu pārkāpšanu piespriedusi viena gada diskvalifikāciju.

Jūlija sākumā pēc 2013.gada Latvijas čempionāta noslēguma, vairākos Latvijas interneta portālos tika publicēta Jāņa Lukaševska sagatavotā vēstule par snūkera spēlētājas Tatjanas Vasiļjevas necienīgu rīcību turnīra laikā. Vēstulē tika apgalvots, ka Vasiļjeva esot rupji nolamājusi skatītājus.

Saistībā ar šo publikāciju LRBF sasauca ārkārtas valdes sēdi, kurā tika izvērtēta rakstā izklāstītā atbilstība patiesībai un uzklausīti liecinieki.

Uz sēdi tika aicināti: snūkera spēlētāji Tatjana Vasiļjeva, Vitālijs Špaks, Māris Kaļva un Inese Lukaševska. Pēdējā sēdi neapmeklēja, taču bija ieradies viņas vīrs un vēstules autors Jānis Lukaševskis.

Lukaševskis sēdē apgalvoja, ka rakstā minētais pilnībā atbilstot patiesībai, taču vienlaikus atzinis, ka tas tapis sakāpinātu emociju iespaidā.

Savukārt Vasiļevas pretinieks spēlē Špaks un aculiecinieks Kaļva liecināja, ka tieši Lukaševska esot iejaukusies spēles gaitā ar komentāriem par sērijas punktiem. Abi apliecināja, ka nav dzirdējuši, ka Vasiļjeva būtu spēles laikā vai pēc tās pateikusi kaut vienu necenzētu vārdu skatītājiem.

Bet pati Vasiļjeva liecināja, ka Inese un Jānis Lukaševski iejaukušies viņas spēles gaitā, bet Lukaševskis viņu pēc spēles nolamājis necenzētiem vārdiem skatītāju klātbūtnē.

Sēdes vadītājs Sergejs Koļcovs pauda viedokli, ka šī situācija radusies tikai un vienīgi Vasiļjevas un Lukaševskas savstarpēju nesaskaņu dēļ, un tām esot jau sena vēsture. Viņš piedāvāja spēlētājām noslēgt mierizlīgumu. Vasiļjeva piekrita, taču Lukaševska, ar kuru J.Lukaševskis sazinājās telefoniski, šādu iespēju noraidīja.

Galarezultātā LRBF valde atzina, ka Latvijas medijos publicētā vēstule neatbilst patiesībai.

Bet Inesei Lukaševskai par sportiski nekorektu rīcību un biljardā vispārpieņemto ētikas un uzvedības normu neievērošanu tika piespriesta viena gada diskvalifikācija. Tā tiek piemērota no šī lēmuma pieņemšanas dienas un paliks spēkā līdz 2014.gada 18.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!