Foto: AFP/Scanpix
Pazīstamais lietuviešu triatlonists Vidmants Urbons šonedēļ sekmīgi pārpeldējis Lucernas ezeru Šveicē, sauktu arī par Fīrvaldšteterezeru jeb Četru mežaino kantonu ezeru, vēsta portāls "Lrytas.lt".

Sākot peldējumu ceturtdien plkst.7 no rīta, 55 gadus vecais sportists pieveicis aptuveni 35 kilometru distanci un plkst.19.15 izkāpis krastā pie Lucernas. Ezerā tobrīd norisinājās arī stafetes peldējumus - reizē ar lietuvieti peldēja šveiciešu sportisti, nomainot cits citu ik pēc pusstundas. Peldētājus pavadīja aptuveni 20 kuģīši, vienā no tiem atradās prāva Urbona atbalstītāju komanda no Lietuvas.

Urbona peldējums bija daļa no vairākus gadus garas akcijas "Ūdens - tā ir dzīvība". Sportists, kuram ļoti rūp vides tīrības problēmas, šīs akcijas gaitā pārpeldējis piecu kontinentu lielākos vai augstākos saldūdens ezerus, cenšoties pamudināt pasaules sabiedrību sargāt vienu no planētas lielākajām bagātībām - tīru ūdeni.

2009.gadā lietuviešu triatlonists pārpeldēja Titikakas ezeru Dienvidamerikā, 2010.gadā - Jeloustonas ezeru Ziemeļamerikā, 2011.gadā - Baikālu Āzijā, 2012.gadā - Lielo ezeru Tasmānijā un šā gada sākumā - Tanas ezeru Āfrikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!