Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Trešdien Prāgā (Čehija) notiekošajā Eiropas jauniešu U20 čempionātā regbijā Latvijas valstsvienība dramatiskā cīņā ar 14:15 (0:12) atzina Ungārijas pārākumu un meistarsacīkšu noslēgumā spēlēs pret Luksemburgu par septīto vietu, vēsta Latvijas Regbija federācijas pārstāvji.

Latvija bez īpašiem pretargumentiem zaudēja pirmo puslaiku ar 0:12. Savukārt mača otrajā daļā izdevās sadeldēt rezultāta starpību un izvirzīties vadībā. Piezemējumus izdarīja Gundars Grieķis un Mārtiņš Rundāns, bet abus realizācijas sitienus precīzi izpildīja Janeks Taškāns. Rezultāts kļuva 14:12 Latvijas labā, un spēle tuvojās veiksmīgam iznākumam, taču pēdējā minūtē ungāri nopelnīja tiesības uz soda sitienu, kas bija precīzs - zaudējums ar 14:15.

Kā norāda Latvijas izlases galvenais treneris Kristaps Staņa, pirmajā puslaikā Latvijas izlase nespēja atrast vajadzīgo spēles ritmu.

"Lauzāmies ar sāncenšiem kontaktu zonā, bet viņiem izdevās divreiz piezemēt bumbu mūsu ieskaites laukumā. Otrajā puslaikā viss daudzmaz normalizējās. Dominējām cīņās, tiesa, netikām līdz plašākai izspēlei. Laikam par maz esam saspēlējušies. Par spēles vērtīgāko spēlētāju jāatzīst Deivids Cjukša no RFC "Livonia". Tagad jāgatavojas sestdienas mačam pret Luksemburgu, kas sāksies pulksten 11.00 pēc Latvijas laika," norāda Staņa. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!