Foto: AP/Scanpix

Pēc svētdien notikušā Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) balsojuma Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā cīņas sports atguvis savu vietu olimpisko spēļu kalendārā.

Jau ziņots, ka SOK izpildkomiteja bija izlēmusi izņemt cīņas sportu no olimpisko spēļu programmas. Tādējādi brīvā cīņa, sieviešu cīņa un grieķu-romiešu cīņa nokļuva grupā ar septiņiem citiem pretendentiem iekļaušanai olimpisko spēļu programmā. No šiem astoņiem sporta veidiem tika izvēlēts viens, kas turpmāk būs redzams uz lielākās globālās sporta skatuves.

Svētdienas balsojumā cīņas sports ieguva 49 no 95 iespējamajām balsīm, beisbola un softbola apvienoto kandidatūru atbalstīja 24 delegāti, bet skvošs saņēma 22 balsis.

Balsojuma rezultāts nodrošina cīņas sporta iekļaušanu vasaras olimpiskajā spēlēs 2020.gadā, kad tās tiks rīkotas Japānas galvaspilsētā Tokijā.

Kā zināms, grieķu-romiešu cīņa atklātajā svara kategorijā pirmoreiz olimpisko spēļu programmā bija iekļauta jau 1896.gadā, un pēc tam kāds no šiem sporta veidiem bijis pārstāvēts ikreiz kopš 1904.gada. Savukārt sieviešu cīņa Olimpiādē debitēja vien 2004.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!