Foto: LFS
Latvijas čempionvienība florbolā vīriešiem Cēsu "Lekrings" piektdien pēc apakšgrupas pēdējā mača kvalificējās Slovākijā notiekošajā "EuroFloorball" turnīra pusfinālam.

Šajā cīņā Igaunijas spēcīgākā komanda Jegevas "Tahe" ar rezultātu 9:7 (4:2, 3:1, 2:4) pieveica Slovākijas komandu Žilinas "Grasshoppers".

Līdz ar to "Lekrings" izcīnīja otro vietu apakšgrupā, jo sākotnēji ar 5:2 pārspēja "Grasshoppers", bet ceturtdien ar 5:6 sīvā cīņā atzina "Tahe" pārākumu.

Sestdien gaidāmajā pusfinālā "Lekrings" tiksies ar otras apakšgrupas spēcīgāko komandu, kas būs Fredrikstas "Slevik" no Norvēģijas vai Krievijas vienība Arhangeļskas "Pomor".

Kā zināms, apakšgrupu sacensības nespēja pārvarēt seškārtējā Latvijas čempionvienība florbolā sievietēm Kocēnu "Rubene", kas sākotnēji ar 3:6 piekāpās stiprajai Krievijas vienībai Severodvinskas "Nauka-Trevelstroj", bet pēc tam ar 3:4 zaudēja arī Slovākijas komandai Pruskes SK 98.

Divos aizvadītajos turnīros, kopš Eiropas kausi florbolā tiek izcīnīti pēc jaunās sistēmas, "EuroFloorball" turnīri Latvijas klubiem bijuši ļoti veiksmīgi. Tā 2011.gadā Polijā sieviešu komandu konkurencē kausu izcīnīja RSU/"Runway", bet vīriešu turnīrā - RTU/"Inspecta". Pagājušajā gadā Slovākijā sieviešu komandu turnīrā "Rubene" zaudēja pusfinālā, toties vīriešu komandu turnīrā atkal triumfēja latvieši - "Lielvārdes" florbolisti.

Uzvara pērnajā "EuroFloorball" kausa izcīņas turnīrā "Lielvārdei" deva tiesības šogad cīnīties par čempionu kausu, kurā cīnās spēcīgāko Eiropas valstu čempiones, tomēr Latvijas klubs tajā pagājušajā nedēļā cieta divas smagas neveiksmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!