Foto: Publicitātes foto
Starptautiskajai Florbola Federācijai piektdien tika nosūtīts Latvijas sieviešu florbola izlases spēlētāju sastāvs dalībai 9. pasaules čempionātā florbolā, kas no 7. līdz 15. decembrim notiks Čehijas pilsētās Brno un Ostravā, informēja Latvijas Florbola federācija.

Latvijas izlases treneri Jānis Freivalds un Jānis Dainis komandas sastāvā iekļāvuši 17 laukuma spēlētājas un trīs vārtsardzes. Visplašāk valstsvienībā pārstāvēta Kocēnu "Rubene" – astoņas florbolistes. Trīs spēlētājas iekļautas no Rīgas komandas "RSU", divas no FK "Ķekava", viena no FK "Ķekavas Bulldogs", bet sešas uz izlasi uzaicinātās florbolistes spēlē ārzemju klubos – Zviedrijā, Norvēģijā un Šveicē.

Latvijas izlases sastāvā atrodamas sešas pasaules čempionāta debitantes – Elīza Elizabete Bērziņa, Inga Ametere, Monta Čēma, Paula Egle, Evelīna Garbare un Ilga Jēkabsone. Toties mūsu komandas aizsardze Baiba Juruša ir vienīgā florboliste pasaulē, kura ne tikai piedalījusies visos astoņos iepriekšējos čempionātos, bet pieteikta arī devītajam. Linda Līce spēlējusi piecos pasaules čempionātos, bet vēl četras florbolistes (Edīte Bankava, Evita Rudzīte, Lauma Višņevska un Gunita Kārkliņa) piedalījušas četros čempionātos.

9. pasaules čempionātā Latvijas sieviešu izlase spēlēs B apakšgrupā, kur tās pretinieces būs Norvēģijas, Šveices un Čehijas florbolistes. Visas Latvijas izlases apakšgrupas spēles būs iespējams noskatīties LTV 7 tiešraidē, tāpat arī ceturtdaļfināla spēli, ja gadījumā latvietes tajā iekļūs. Ceļā uz Čehiju Latvijas sieviešu florbola izlase dosies 4. decembrī, bet pirmā spēle paredzēta 7. decembra vakarā. Pirms pasaules čempionāta izlases dalībniecēm būs vēl viena treniņnometne, kas notiks no 22. līdz 24. novembrim Kocēnos.

Latvijas sieviešu florbola izlase:

Nr.p.k.

Vārds

Uzvārds

Poz.

Klubs

1.

Elīza Elizabete

Bērziņa

U

FK Ķekava

2.

Gundega

Vancāne

U

FK Ķekava

3.

Inga

Ametere

U

Ķekavas Bulldogs

4.

Monta

Čēma

V

RSU

5.

Aija

Kuncīte

U

RSU

6.

Santa

Torstere

U

RSU

7.

Paula

Egle

U

Rubene

8.

Linda

Līce

A

Rubene

9.

Edīte

Bankava

U

Rubene

10.

Evita

Rudzīte

U

Rubene

11.

Madara

Rudzīte

U

Rubene

12.

Madara

Adamane

U

Rubene

13.

Baiba

Juruša

A

Rubene

14.

Ilga

Jēkabsone

V

Rubene

15.

Lauma

Višņevska

V

Sala Silverstaden

16.

Līga

Garklāva

U

Sveiva IBK

17.

Gunita

Kārkliņa

A

Sveiva IBK

18.

Diāna

Isjomina

U

FB Riders DBR

19.

Evelīna

Garbare

A

UHC Dietlikon

20.

Luīze

Biļinska

U

UHC Dietlikon


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!