Foto: Publicitātes foto
Pasaules čempionāts snūkerā amatieriem svētdien Daugavpilī noslēdzās ar ķīnieša Jueluna Džou un beļģietes Vendijas Jansas triumfiem.

Vīriešu turnīrā citiem sportistiem izredzes neatstāja ķīniešu talanti - finālā 15 gadus vecais Džou ar rezultātu 8-4 pieveica par gadu vecāko tautieti Sjiņtunu Džao.

Pirms tam pusfinālos Džou ar 7-4 uzveica velsieti Lī Volkeru, bet Džao ar 7-5 uzveica Muhamedu Sajadu no Pakistānas.

Kā zināms, no Latvijas sportistiem izslēgšanas spēles sasniedza vienīgi Māris Volajs. Viņš otrajā kārtā piekāpās Brendanu O'Donohjū no Īrijas, kurš vēlāk astotdaļfinālā zaudēja nākamajam čempionam Džou.

Tikmēr sieviešu sacensībās viena no Eiropas labākajām snūkera spēlētājām Jansa ar 5-3 finālā pārspēja ķīnieti Ši Čuņsja. Iepriekš Jansa pasaules čempionātā triumfējusi arī 2006. un 2012.gadā.

Kā zināms, galvenā mājinieku favorīte Tatjana Vasiļjeva sestdien ceturtdaļfinālā piekāpās savai ilggadējajai konkurentei Jansai. Savukārt vēl viena pašmāju sportiste Anna Prisjažņuka izstājās astotdaļfinālā.

Savukārt veterānu sacensībās triumfēja Phisits Čandsri no Taizemes, finālā ar 6-0 apspēlējot austrālieti Glenu Vilkinsonu.

Kā ziņots, grupu turnīru nespēja pārvarēt vairums pašmāju sportistu. Sieviešu konkurencē Darja Sediha tika pie vienas uzvaras, bet vīriešu turnīrā to pašu spēja Pēteris Ermansons, Jānis Bindže un Roberts Kiričenko. Tikmēr bez uzvarām vīru sacensībās palika Elvijs Melnis, 13 gadus vecais Sergejs Sergejevs juniors, Jurijs Belozjorovs un Māris Kaļva. Savukārt veterānu sacensībās pa vienai uzvarai guva Sergejs Sergejevs seniors un Aleksandrs Zaicevs, bet bez panākumiem palika Vilnis Mainulis.

Čempionātā kopumā piedalījās gandrīz 250 spēlētāji no vairāk nekā 50 pasaules valstīm.

Pagājušajā gadā Daugavpils rīkoja Eiropas čempionātu snūkerā, kurā dāmu konkurencē triumfēja Vasiļjeva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!