Foto: LETA
Latvijas rekordista lodes grūšanā Jāņa Bojāra karjeras laikā izcīnītas medaļas ceturtdien svinīgi tiks dāvinātas Latvijas Sporta muzejam, informē Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) pārstāve Ieva Bļusina.

Tradicionālajā ikmēneša sporta senioru tikšanās vakarā tiks parakstīti savstarpēji līgumi starp LVS, Jāni Bojāru un Latvijas Sporta muzeju. Ar "LDz Cargo" atbalstu LVS ir iegādājusies Latvijas rekordista medaļas, kas ceturtdien tiks nodotas muzeja īpašumā.

Karjeras laikā Bojārs ticis pie Eiropas čempionāta sudraba medaļas, divas reizes bijis Eiropas čempions telpās, bet 1985.gadā viņš telpās izcīnīja pasaules čempionāta bronzas godalgu.

Bojārs ir daudzkārtējs PSRS čempionātu uzvarētājs un godalgotu vietu ieguvējs.

Bojārs, kurš dzimis 1956.gadā, vieglatlētikā iesaistījās jau no pagājušā gadsimta 70. gadiem, izmēģinot spēkus dažādās vieglatlētikas disciplīnās. Tomēr lielākos panākumus guva savā kroņa disciplīnā - lodes grūšanā, kā prasmes viņš apguva Kurmāles astoņgadīgajā internātskolā, Murjāņu internātskolā un sporta biedrībā "Vārpa".

Viņš 1978.gadā sasniedza savu pirmo rekordu un turpmāko gadu laikā pārspēja šo rezultātu vēl 16 reizes. Bojārs joprojām ir Latvijas rekorda īpašnieks lodes grūšanā ar rezultātu 21,74 metri, kuru sasniedza 1984.gadā.
Latvijas Sporta muzeja apmeklētājiem būs iespēja apskatīt Bojāra sporta relikvijas ekspresizstādē līdz 28.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!