Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas smagsvara boksera Magomeda Abdusalamova sieva ir pieprasījusi no Ņujorkas štata un tā sporta komisijas 100 miljonus dolāru kompensācijā par viņas vīra veselībai nodarīto kaitējumu boksa mačā, kas notika pagājušā gada nogalē.

Bakanaja Abdusalamova uzskata, ka attiecībā uz viņas vīru ir pieļauta nolaidība, jo mačs ar kubieti Maiku Peresu netika laikus apstādināts, lai sniegtu Krievijas bokserim medicīnisko palīdzību. Tā esot nākusi par vēlu un nav bijusi atbilstoša gūtajām traumām.

Iepriekš pretenzijas par mediķu darbu bija paudis arī boksera menedžeris Boriss Grīnbergs, kurš uzskata, ka sportists būtu cietis krietni vien mazāk, ja viņam būtu laicīgi sniegta medicīniskā palīdzība.

Abdusalamovs slimnīcā Ņujorkā nonāca pagājušā gada novembra sākumā. Pēc mača "Madison Square Garden" ar Peresu bokserim tika konstatēts asins sarecējums smadzenēs, kas tika izoperēts. Abdusalamovu ieveda mākslīgajā komā, pēc kā viņš pārcieta insultu. Decembra sākumā bokseri no komas izveda, taču ārsti norāda, ka viņš nespēs pilnībā izveseļoties, un visu atlikušo mūžu cietīs no neiroloģiskiem defektiem kā kustību, runas un kognitīvo aktivitāšu traucējumi.

Profesionālajam boksam Abdusalamovs pievērsās 2008. gadā, kad ar ģimeni pārcēlās uz Floridu. Viņš bija aizvadījis 18 cīņas, kurās visās uzvarējis ar nokautu.

Abdusalamoviem ir trīs bērni.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!