Foto: Publicitātes foto
Latvijas sportists Imants Kopjevs izcīnījis devīto vietu 28 sportistu konkurencē savā pirmajā Eiropas taekvondo čempionātā (EČ) pieaugušajiem svara kategorijā līdz 74 kg.

Eiropas taekvondo čempionāts maija pirmajās dienās risinājās Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku. Turnīrā piedalījās 368 sportisti, no kuriem trīs bija latvieši.

Kopjevs pirmajā cīņā uzvarēja somu Jouni Lahtinenu ar rezultātu 6:4, bet tad ar 2:5 piekāpās bulgāram Teodoram Georgivam, tādējādi izstājoties no tālākām cīņām. Kopjevs vislabāk no Latvijas pārstāvjiem nostartēja šajā čempionātā un noslēguma kopvērtējumā ieņēma devīto vietu.

Vēl Eiropas čempionātā cits debitants Jānis Cauņa svara kategorijā līdz 80 kg jau pirmajā cīņā smagi zaudēja Zviedriju pārstāvošajam Šabulatam Miserbivam. Viņš nocīnījās tikai divus raundus un zaudēja ar 4:21.

Savukārt Sandris Radziņš, kuram šis bija otrais Eiropas čempionāts pieaugušo konkurencē, startēja svara kategorijā līdz 63 kg., un arī zaudēja pirmajā cīņā. Radziņš cīņu pret austrieti Abouzaru Saberi uzsāka veiksmīgi un bija vadībā ar 5:1, tomēr cīņas beigās punktu starpība saruka, un viņš zaudēja ar 7:12.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!