Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vīriešu handbola čempionāta bronzas medaļas sestdien izcīnīja iepriekšējo divu sezonu valsts spēcīgākais klubs Ludzas "Latgols", kas sērijā līdz trim uzvarām ar 3-1 pārspēja "Celtnieks"/LSPA komandu.

Sērijas ceturtajā mačā "Latgols" tika pie panākuma viesos ar 26:22 (12:13).

Pirmā puslaika gaitā neliels pārsvars piederēja mājiniekiem, tomēr viņi nespēja no "Latgols" komandas atrauties tālāk kā par divu vārtu starpību. Otrā puslaika ievadā "Celtnieks"/LSPA uz brīdi panāca trīs vārtus pārsvaru, tomēr puslaika 14.minūtē ar 17:16 vadībā jau izvirzījās viesi. Turpmākās minūtes "Latgols" uzvarēja ar rezultātu 4:2, kas komandai deva trīs vārtu pārsvaru, bet vēl mazliet vēlāk viesu pārsvars pieauga līdz četriem vārtiem. "Celtnieks"/LSPA divas minūtes pirms cīņas beigām spēja pietuvoties līdz 22:24, tomēr atlikušajā laikā vairs vārtus neguva.

Austris Tuminskis uzvarētāju labā guva 11 vārtus, bet sešas reizes izcēlās Aleksandrs Gavrilovs.

Savukārt "Celtnieks"/LSPA sastāvā ar septiņiem gūtiem vārtiem atzīmējās Artūrs Lazdiņš.

LSPA handbolisti pie godalgotām vietām bija tikuši iepriekšējos desmit čempionātos pēc kārtas.

Kā ziņots, Latvijas čempionāta finālsērijā Dobeles "Tenax" ar 3-0 pieveica "Ogres" komandu, iegūstot pirmo titulu kopš 1999.gada. Savukārt "Ogres" handbolisti ieguvuši pirmās medaļas kluba vēsturē.

Pēc iepriekšējā Dobeles titula no 2000. līdz 2009.gadam Latvijas čempionātā uzvarēja tikai ASK komanda, turpinājumā to divas reizes pēc kārtas paveica LSPA, bet iepriekšējās divas sezonas sacensībās triumfēja "Latgols".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!