Foto: PantherMedia/Scanpix
Pašlaik ir pabeigti 38% no sporta būvēm, kas nepieciešamas Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro ieplānoto 2016.gada vasaras olimpisko un paraolimpisko spēļu norisei, pavēstījuši rīkotāji.

Olimpisko spēļu norisē tiks izmantotas 29 pastāvīgās sporta būves, bet sacensības jau tagad var uzņemt 11 no tām. Vēl astoņās nepieciešams veikt renovācijas darbus, bet atlikušās desmit tiek būvētas no nulles. Tāpat sporta spēļu norisei tiks izveidotas astoņas īslaicīgās sporta būves.

Rīkotāju ziņojums par sporta būvju celtniecības progresu sekojis īsi pēc tam, kad starptautiskie mediji ziņoja par iespējamu 2016.gada Olimpiādes pārcelšanu uz Londonu. Ticis vēstīts, ka gauso sagatavošanās darbu dēļ rīkotāji interesējušies pie 2012.gada Londonas Olimpiādes rīkotājiem, vai viņi vajadzībās gadījumā būtu spējīgi uzņemt spēles. Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) šīs ziņas ir noraidījusi.

Celtniecības darbi pašlaik norisinās visās četrās pilsētas zonās, kurā notiks olimpiskās spēles.

Rīkotāji uzsver, ka līdz šim noticis darbs pie jauno sporta būvju pamatu sliešanas un citu projektu ievešanas noslēguma stadijā. Tiek akcentēts, ka šie sagatavošanās darbi ārēji nav plaši saskatāmi, taču tie ir svarīgākie, lai visi pārējie celtniecības un renovēšanas darbi ritētu raiti un bez aizķeršanās.

Šovasar Brazīlija, tajā skaitā Riodežaneiro, uzņems Pasaules kausa finālturnīru futbolā. Kā zināms, sporta būvēs šī turnīra vajadzībām laika gaitā konstatēta virkne dažādu pārkāpumu, tajā skaitā strādnieku nāves gadījumi, bet celtniecības darbu grafiki gandrīz visās lokalizācijas vietās krietni atpalikuši no solītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!