Foto: AFP/Scanpix

Par Francijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra pirmajām pusfināla dalībniecēm otrdien kļuva pagājušā gada vicečempione Marija Šarapova no Krievijas un jaunā Kanādas sportiste Eižēnija Bušāra, kuras tiksies savā starpā.

Ar septīto numuru izliktā Šarapova ar 1-6, 7-5, 6-1 pārspēja spānieti Garvinu Mugurusu.

2012.gada čempione un pagājušā gada fināliste Šarapova, kura izlikta ar septīto numuru, pamanījās ļoti pārliecinoši zaudēt pirmo setu. Otrajā jau cīņa ritēja līdzīgi, tomēr Mugurusai izšķirošo lūzumu neizdevās panākt, bet trešajā jau krieviete bija pārāka.
Kā zināms, WTA ranga 35.vietā esošā Mugurusa otrajā kārtā negaidīti uzveica pasaules labāko tenisisti Serēnu Viljamsu. Šis bija viņas pirmais "Grand Slam" ceturtdaļfināls karjerā.

Vēl sīvāks bija otrs ceturtdaļfināla duelis, kurā sacensību 18.rakete Bušāra ar 7-6 (7:4), 2-6, 7-5 uzveica spānieti Karlu

Suaresu Navarro, kura izlikta ar 14.numuru.

Trešajā setā Suaresa Navarro izvirzījās vadībā ar rezultātu 4-1, tomēr Bušāra ne tikai atspēlējās, bet 12.geimā ar trešo mačbumbu arī nodrošināja uzvaru.

20 gadus vecā kanādiete pašlaik WTA pasaules rangā ieņem 16.vietu. Ja pērn viņa nevienā no "Grand Slam" turnīriem netika tālāk par trešo kārtu, šosezon Bušāra jau gada sākumā Austrālijas atklātajā čempionātā aizkļuva līdz pusfinālam, sekmīgo sēriju turpinot arī Parīzē.

Suaresa Navarro ceturtdaļfinālu šajā turnīrā bija sasniegusi pirmoreiz kopš 2008.gada, kad bija vien 19 gadus veca.
Pārējos divos ceturtdaļfināla pāros spēles tiks aizvadītas trešdien. Tajos ar desmito numuru izliktā itāliete Sāra Erani tiksies ar Vācijas tenisisti Andrea Petkoviču, bet ar ceturto numuru izliktā rumāniete Simona Halepa samēros spēkus ar sacensību 27.raketi Svetlanu Kuzņecovu no Krievijas.

Zīmīgi, ka no ceturtdaļfinālu sasniegušajām tenisistēm tikai Kuzņecova un viņas slavenā tautiete Marija Šarapova spējušas triumfēt Francijas atklātajā čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!