Foto: Publicitātes foto
Sporta centrā "Kleisti" 7. un 8. jūnijā notika Latvijas čempionāts jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā pieaugušajiem, jaunajiem jātniekiem un junioriem, un bērniem. Attiecīgi šajās vecuma grupās par valsts čempioniem kļuva Aleksandrs Šakurovs, Laura Penele un Sabīne Siliņa, informēja LJF Preses dienests.

Apliecinot šo sacensību prestižu, piedalījās visi Latvijas spēcīgākie konkūra jātnieki, kā arī viesi no Igaunijas un Lietuvas, kuri gan varēja cīnīties tikai par balvām atsevišķos maršrutos, bet ne par vietām čempionāta kopvērtējumā.

Čempionu titulus katrā no vecuma grupām sportisti izcīnīja pēc divu maršrutu rezultātu summas, katrā no dienām veicot pa vienam. Pieaugušo konkurencē bija jāveic ātruma maršruts ar 135 cm augstiem šķēršļiem un maršruts ar 145 cm augstiem šķēršļiem ar pārlekšanu. Ja pirmajā dienā maršrutā uzvaru guva Andis Vārna, tad otrajā dienā viņam neveicās -  divi gāzti šķēršļi, un par Latvijas čempionu kļuva Aleksandrs Šakurovs.

Latvijas čempionāta godalgoto vietu ieguvēji pieaugušo konkurencē:

1.      Aleksandrs Šakurovs ar Gīru (Rīgas Jātnieku klubs)           

2.      Andis Vārna ar Leridu (SK Quattro)                                

3.      Ģirts Bricis ar Carlord (RJSK Sport de Lux)                

Par Latvijas čempionu pieaugušo konkurencē kļuva LJF sporta centra "Kleisti" audzēknis Aleksandrs Šakurovs. Viņš startēja ar Latvijā dzimušu un audzētu Latvijas šķirnes zirgu Gīru, kas pieder pašam sportistam. Uzvarētājs saka: - Jau vairākus gadus tas ir bijis mans mērķis -  kļūt par Latvijas čempionu. Šogad tas izdevās pirmoreiz, un jau pāris nedēļu pirms sacīkstēm jutu, ka spējam to izdarīt. Šī uzvara man ir ļoti svarīga, jo ziemas sezonas laikā bija manāms rezultātu kritums,  bija nepieciešams šāds panākums, šādas emocijas, lai atkal paceltos augšup. Gīram ir 14 gadi, tas audzis Latvijā, četrus gadus ar to jau startēju, un tas kļuvis par manu stabilāko un uzticamāko zirgu, tāpēc Gīru arī izvēlējos startam Latvijas čempionāta galvenajā konkurencē.

Junioriem un jaunajiem jātniekiem bija jāveic maršruti ar 115/120 cm augstiem šķēršļiem divās fāzēs un 120/125 cm ar pārlekšanu un handikapu. Bērniem programmā bija 110 cm maršruts divās fāzēs un maršruts ar 115 cm augstiem šķēršļiem un pārlekšanu.

Juniori un jaunie jātnieki. 1. Laura Penele ar Dundas VDM (z/s Lielceri), 2. Anna Šellere ar Aldari (JSK Telfas), 3. Nellija Nulle ar Lord Picasso (Gaujas krasti). Bērni. 1. Sabīne Siliņa ar Oniks (JSK Mežstrazdiņi), 2. Mārtiņš Ernests Pilders ar Picasso (JSK Meždruvas 1), Monta Pareiza ar Kaffe (Saldus JSS)..

Maršrutu sastādītājs Ivo Miķelsons: - Ņemot vērā, ka sacensību āra sezona tikko sākusies, mans kritērijs, veidojot maršrutus, bija tāds, lai sportisti, dodoties mājās no sacensībām, aizbrauktu apmierināti ar startu un lai pārbaudījums nebūtu par grūtu. Lielai daļai no dalībniekiem šis bija pirmais starts uz zāles laukuma, un tā ir liela atšķirība. Patīkami, ka, salīdzinot ar ziemas čempionātu, jātnieku meistarība ir augusi, var redzēt, ka treneri strādājuši nopietni gan ar sportistiem, gan zirgiem. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!