Lietuvas glābšanas dienesta darbinieks, skriešanas entuziasts Aids Ardzijausks gatavojas veikt skrējienu no Klusā līdz Atlantijas okeāna piekrastei, atkārtojot slavenās filmas "Forest Gump" varoņa maršrutu un mēģinot labot Ginesa rekordu, vēsta "delfi.lt".

43 gadus vecais Ardzijausks iepriekš ir apskrējis apkārt Lietuvai un Baltijas jūrai, bet šoreiz izvēlējies iespaidīgāku maršrutu - vairāk kā 5000 kilometru no viena ASV krasta līdz otram, skrējienam izvēloties leģendāro 66.šoseju. Ja Toma Henksa personāžs filmā šo distanci veica pusgadu, lietuvietis plāno ceļā pavadīt vien 45 dienas, kas būtu jauns Ginesa rekords.

"Es esmu redzējis šo filmu - tajā cilvēks risina savas psiholoģiskās problēmas, bet mani vada pavisam citi mērķi," saka ugunsdzēsējs. "Taču līdzība ir - ja kaut viens cilvēks to ir paveicis, tas nozīmē, ka es arī to varu, ja pareizi sagatavojos."

Savu maratonu Ardzijausks iesāks 19.jūnijā Losandželosā, un cer finišēt Ņujorkas Centrālajā parkā 3.augustā.

Pirmoreiz skrējiens no viena okeāna krasta līdz otram tika aizvadīts 1928.gadā, un kopš tās reizes veikts deviņas reizes. Oficiālais Ginesa rekords šai maršrutā tika fiksēts 1980.gadā - 46 dienas, astoņas stundas un 36 minūtes. To paveica amerikānis Frenks Džanīno, skriešus mērojot 3100 jūdzes (gandrīz 5000 km) garu distanci. Ardzijausks skries par 150 kilometriem vairāk - 5150 km.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!