Foto: DELFI Aculiecinieks
Latvijas sportists Jānis Preiss triumfējis pasaules "Masters" čempionātā vindsērfingā "Formula" klasē, kas sestdien noslēdzās Itālijā.

Sacenšoties starp "Masters" grupas sportistiem, kas ir vismaz 35 gadus veci, Preiss uzvarēja deviņos no 15 braucieniem, bet pārējos bija otrais, kas ar 15 punktiem ļāva tikt pie pārliecinošas uzvaras, tuvāko konkurentu apsteidzot par pieciem punktiem.

Tikmēr cits latvietis Māris Birzulis uzvarēja noslēdzošajā braucienā, bet kopvērtējumā ar 51 punktu izcīnīja ceturto vietu.

Savukārt jauniešu grupā, kurā sacentās sportisti līdz 20 gadu vecumam, Kristiāns Krauklis izcīnīja astoto vietu, bet Raimonds Zelčs bija pozīciju zemāk.

Pirms tam maijā Preiss izcīnīja sesto vietu pasaules čempionātā profesionāļu grupā, bet martā viņš Rīgā izcīnīja dubultuzvaru Eiropas čempionāta ziemas vindsērfingā.

"Formula" klase ir viena no ātrākajām, dinamiskākajām un elegantākajām burāšanas disciplīnām, kur vajadzīgs īss un plats dēlis ar vienu spuru. Braukšana notiek glisēšanas režīmā, kas atgādina lidošanu ar vieglu pieskaršanos ūdenim, bet vēja ātrumam jābūt vismaz 5 metriem sekundē (deviņiem mezgliem).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!