Foto: AP/Scanpix
Latvijas spēkavīrs Dainis Zāģeris izcīnījis piekto vietu Horvātijā notikušajā Čempionu līgas astotajā posmā.

Ļoti karstos laikapstākļos notikušajās sacensībās sešu vingrinājumu summā latvietis tika pie 42,5 punktiem, kas bija par 11 punktiem mazāk nekā uzvaru izcīnījušajam serbam Ervīnam Katonam.

Zīmīgi, ka Katona neuzvarēja nevienā no vingrinājumiem, bet trijos vingrinājumos uzvaras svinējušais austrietis Martins Vildauers palika vien otrais.

Zāģeris, kurš sacensību dienā svinēja savu dzimšanas dienu, uzvarēja pirmajā vingrinājumā, kurā sportistiem bija jāvelk 18 000 kilogramu smaga laiva, kā arī dalīja pirmo vietu otrajā vingrinājumā - 150 kilogramu svaru stieņa celšanā -, tomēr turpinājumā viņam tik labi vairs neveicās.

Sezonas sākumā Zāģeris izcīnīja piekto vietu Francijai piederošajās Martinikas salās notikušajā posmā, pēc tam nākamos divus Čempionu līgas posmus izlaida traumas dēļ, bet vēlāk ieguva sesto vietu Serbijas posmā un septīto vietu Somijā. Savukārt jūnija izskaņā notikušajā posmā Olainē latvietis bija ceturtais, bet pēc tam tika pie otrās vietas Portugāles posmā.

Nākamajā posmā spēkavīri 3.augustā sacentīsies Polijā.

Šajā sezonā Zāģeris sev izvirzījis divus mērķus - kādā no posmiem kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena un kopvērtējumā iekļūt labāko trijniekā, kas ļautu kvalificēties "World’s Strongest Men" sacensībām.

Iepriekšējā sezonā Zāģeris izcīnīja ceturto vietu Čempionu līgas kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!